#instagramwalk023: Fotograferend Hoofddorp door

Het moet haast wel een vreemd gezicht geweest zijn voor nietsvermoedende voorbijgangers. Want zeg nou zelf. Negen mensen die turend op hun mobieltje door Hoofddorp lopen. Dat moet er raar uit hebben gezien. Maar ja, dat was wel het doel van de instagramwalk023.

burg van stamplein

Instagram is een app voor iPhone en Android om met filters bijzondere foto’s te maken én heel makkelijk aan anderen te laten zien via bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Het leuke ervan is dat de foto’s gewone dingen uit het leven ongewoon maken en dat Instagrammers al doende een soort beelddagboek opbouwen.

De deelnemers van deze walk deden dus al fotograferend verslag van Hoofddorp. Het plan was om te beginnen bij het Cultuurgebouw en dan via het Burgemeester van Stamplein en molen de Eersteling de Geniedijk op te lopen. Dit bleek niet haalbaar. Iedere deelnemer zag in zoveel dingen een foto, dat er van het stuk van Duycker naar het mannetje op het plein, al 2 uur tijd op was gegaan.

Dat kwam vooral door de prijzen die het Cultuurgebouw beschikbaar had gesteld. Diegene die het mooiste plaatje schoot van het gebouw, was de winnaar. En die kreeg de keuze uit een cursus fotografie, photoshop of een leuke avond uit voor twee. Voor veel ‘instagrammers’ genoeg reden om het gebouw volledig uit te kammen, op zoek naar de perfecte foto.

En dus werd er besloten om een kortere route het leven in te roepen. Dus werd de Hoofdvaart overgestoken, om daarna rechtsaf te slaan. Via het oude raadhuis, de fontein en het Polderhuis werd de walk afgesloten op een terrasje.

De foto’s kun je hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.