‘Jezus, je gaat harder dan ik joh’

Kijk, hier hou ik van. Na anderhalf uur afzien. Kapot tot op het bot. En een wielershirt wit uitgeslagen van het zweet nog even een scooter inhalen. Het lukte, dat wil zeggen, toen we een stoplicht naderde dat op groen schoot, trok ik sneller op. En aangezien ik iets harder reed dan het maximum wat de schooter aankon, kwam hij niet verder dan mijn achterwiel.

speedy gonzalez

Een paar kilometer later sloeg ik af. Ik hoorde motor van de scooter achter mij, en besloot in te houden. Ik hoorde de brommer 2.0 mij naderen en net voordat hij mij passeerde, liet hij zijn gas los. Een lachende man keek mij aan: ‘Jezus, je gaat harder dan ik joh’. Hij stak zijn duim op en gaf gas.

Een mooi compliment. Meestal vinden scooterrijders het vreselijk irritant dat wielrenners harder gaan. Afsnijden is eerder regel dan uitzondering. Deze kerel was een stuk aardiger. Wellicht door het heerlijke zonnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.