Joepie! Hilversum schrijft mee

Ze stonden te trappelen: de bezoekers van hilversum.dichtbij.nl. Zowel voor als na de workshop. De zaal ging om 10 uur open, maar al een half uur eerder was deze voor de helft gevuld. Wat ik erover kan zeggen? Meeschrijven leeft. En dan vooral in Hilversum.

Posted using Mobypicture.com

Samen met collega Stefan van de Gooi- en Eembode, en met ondersteuning van Bart, Kitty en Natalie, ben ik zaterdag in gesprek met mijn community gekomen. Er stond namelijk een workshop op het program. Wij merkten dat veel mensen het ontzettend leuk vonden om mee te schrijven op dichtbij, maar soms nog niet helemaal helder hadden hoe het precies in haar werk ging. Vandaar dat wij dat eventjes hebben uitgelegd.

Posted using Mobypicture.com

Voor het gemak hebben we het schrijven in twee groepen ingedeeld. Zo hebben het gehad over de schrijfwijze, met de geijkte: het het belangrijkste bovenaan, schrijf duidelijk, werk niet met alleen maar hoofdletters en kom met argumenten; waarom schrijf je iets?

Posted using Mobypicture.com

Daarnaast wilden we laten zien dat het artikel niet stopt bij het online vinken. Promoot je artikel via de mail, Twitter, Hyves en Facebook. Blijf zelf terugkomen, beantwoord de vragen, ga in discussie met reaguurders en zorg voor een aantrekkelijke lay-out en foto.

Posted using Mobypicture.com

Na een vragenrondje gingen de meeschrijvers enthousiast weer naar huis. Allemaal met dezelfde boodschap: je leest van mij. En dat hoop ik dus ook. Dat Hilversum nog meer mee gaat schrijven.

Posted using Mobypicture.com

Eén reactie

  1. Pingback: Dichtbij: ook offline een community : Dode Bomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.