Jumbo de redding voor Symfonie?

Burgemeester Theo Weterings sneed een jaar geleden een meterslange taart aan. Het winkelcentrum Symfonie bestond 10 jaar en de burgervader noemde het ‘het bruisend hart van het centrum’. Vaste bezoekers van de Symfonie weten dat het anders is. Er is veel leegstand en grote ketens als Halfords vertrekken. Nu lijkt er, met de komst van de Jumbo, een omslagpunt te zijn.

De huidige Jumbo-eigenaar John van Vliet liet bij het tienjarig bestaan van het winkelcentrum aan het Witte Weekblad weten dat de te dure parkeergarage een soort van doodsteek was. Het was voor klanten niet meer mogelijk gratis te parkeren in de buurt van het centrum. Daarom weken veel Vennepers uit naar Getsewoud.

Er is door de ondernemersvereniging veel geprobeerd om Vennepers naar het winkelcentrum te lokken en daarmee de leegstand in Symfonie tegen te gaan. Zo werd er een extra (lees: gratis) parkeerplaats ter hoogte van Pier K aangelegd. Ook werden er een feestweek, met kortingsacties en verschillende markten georganiseerd. Het mocht niet baten. Op koopavond en zaterdagmiddag na kun je schijfschieten in het pand.

De komst van de Jumbo lijkt nu, samen met het ietwat aantrekken van de economie, een omslagpunt te zijn. De afgelopen week ben ik op meerdere momenten in het winkelcentrum geweest en iedere keer was het druk bij de super. Tuurlijk, een deel van het bezoek was om te kijken of het een mooie winkel is geworden, maar ook dat is goed voor de ondernemers. Daarnaast is de parkeergarage (zou Van Vliet daar hand in hebben gehad?) nu het eerste uur gratis. Kort parkeren is dus weer mogelijk. Ook voor een kleine boodschap wordt Symfonie weer interessant.

Het lijkt er dus op dat de komst van de Jumbo de redding is voor het lelijke eendje Symfonie. Dat is ook goed te zien in onderstaande video, die gemaakt is op de openingsdag van de gele supermarkt. De toestroom van klanten was enorm. Nu kijken of dat zo blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.