Kampioen van de wintercompetitie

Deze week gaat het tennisseizoen weer van start. Of beter gezegd: het buitenseizoen. Want de afgelopen maanden heb ik om de week in de hal gespeeld. Wintercompetitie. En, uiteindelijk met succes.

Het is het tweede jaar dat ik mijn vorm op peil probeer te houden door mee te doen met de wintercompetitie bij De Nieuwe Brug. Het is een gezellige club, die niet zo moeilijk doet over alles. Dat vind ik wel fijn. Daarnaast ligt het tapijtondergrond mij wel. De verlichting is wat minder, maar goed je kunt niet alles hebben.

De wintercompetitie is goed opgezet. Je speelt namelijk altijd tegen iemand die een plek boven of onder je op de ranglijst staat. Zo speel je dus altijd een beetje op je eigen niveau, wat natuurlijk lekker is om jezelf te ontwikkelen.

De stand voor de jaarwisseling.

De competitie voor de heren bestaat uit drie poules. Vorig jaar eindigde ik in de middenmoot van de Eerste Klasse. Daardoor mocht ik de eerste drie maanden weer in deze poule starten. Helaas is het dit jaar wat minder gelopen. Door werk en een verbouwing kon ik drie keer niet spelen. Deze verliespunten hebben mij uiteindelijk genekt. Want met één puntje meer was ik gewoon in deze divisie gebleven.

 

Gelukkig is de degradatie wel ergens goed voor geweest. Want een niveau lager blijk ik ineens de sterkste te zijn. Daarnaast kan ik na de jaarwisseling ook vaker speler. Deze drie maanden speel en win ik – op één gelijkspel na – ieder partij. En dus eindig ik als kampioen.

De eindstand: kampioen!

Na het afsluitende dubbeltoernooi, waar ik met ploeggenoot Tedson derde word, is er zelfs een prijsuitreiking. Met een handdoek, een uur gratis tennis en een roos ga ik naar huis. Het is het eerste enkeltoernooi dat ik weet te winnen. Volgend jaar maar even wat zondagen vrij houden om (dan wel) hoge ogen te gooien in de Eerste Klasse. Want dit smaakt naar meer.

Wellicht dat ik deze zomer al wat toernooitjes winnend kan afsluiten. Maar nu eerst staat de Voorjaarscompetitie op het programma. Vanaf deze zaterdag speel ik met mijn team iedere zaterdag vier enkel- en twee dubbelpartijen. Dit doen wij bij een nieuwe vereniging: TV Hoofddorp. Een nieuwe klasse, nieuwe tegenstanders en een nieuwe ‘thuisclub’. Genoeg motivatie.

 

Hieronder een paar actiefoto’s van het afsluitende toernooi deze zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.