Kerstgedachte: een warm onthaal

Het is druk bij de gate. Vanuit alle windstreken komen mensen naar Schiphol om met familie kerst te kunnen vieren. Dat is te merken. Familieleden staan zenuwachtig achter de hekken. Ze kunnen niet wachten om een glimp van hun geliefden op te vangen. Zodra de schuifdeuren opengaan, veert de massa omhoog.

Een man wordt bijna bedolven onder de zoenen en knuffelende familieleden. Zijn glimlach loopt van oor tot oor. Maar niet iedereen wordt onthaald. Veel zakenmensen snellen de gate uit, op weg naar een taxi of een vergadering. Voor hen is het zaak nog even snel de werkzaamheden af te maken, voordat het feestweekend begint.

Een vrouw komt een stuk minder gehaast naar ‘buiten’. Zij hoeft niet naar een afspraak. Even kijkt ze om zich heen, neemt alle omstanders in zich op. Dan zucht ze diep. En zegt hardop: ‘Staat er weer niemand te wachten bij de gate’. Ze laat haar hoofd hangen en loopt richting de uitgang. Maar nadat ze een paar passen heeft gezet, vliegt een vrouw om haar nek. ‘Welkom thuis! Heb je een goede vlucht gehad?’ De vrouw schrikt. Kijkt de knuffelaar verbaasd aan. Want wie is het eigenlijk? ‘Ja.. ja..’, stamelt ze, ‘bedankt’. Dan verschijnt een grote lach en vervolgt ze vrolijk haar weg naar huis.

De vrolijke onthaalster blijkt een toevallige passant te zijn. Ze hoort de klaagzang en besluit tot een warm welkom. De ware kerstgedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.