Kiezersbedrog

Veel raadsleden begonnen vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart ineens te twitteren. Op ieder tweetje dat ik over Haarlemmermeer zond, kreeg ik meerdere reacties terug. De partijpunten schoten mij om de oren en ieder raadslid wilde maar al te graag helpen met problemen. Nu, pakweg twee maanden later, is het verdacht stil.

twittert

Een paar raadsleden discussiëren nog altijd mee, maar het gros heeft de app alweer verwijderd. Zonde. Op Twitter zie je wat er leeft in de maatschappij. Daarnaast zijn het vaak eerlijke discussies waar velen aan mee willen doen. Voor politici een kans om aan hun imago te werken en te laten zien hoe zij over zaken denken.

Zelf had ik de ervaringen op het microblog in mijn achterhoofd toen ik stemde. Uit de stemwijzers kwam geen goed advies. Mijn ideeën zijn blijkbaar niet in één partijprogramma te passen. En dus besloot ik mijn keuze te baseren op het contact dat ik met de verschillende raadsleden had. Nee, ik koos niet voor het raadslid dat complimentjes gaf, maar juist voor diegene die de discussie aanging.

Het blijkt een goede keuze. Dit raadslid twittert nog altijd, waar veel collega’s zijn opgehouden. De kiezer krijgt geen antwoord meer op vragen en ook de pittige discussies zijn gestopt.

Stoppen met twitteren als politici? Eigenlijk is het gewoon kiezersbedrog.

Deze column verscheen ook als ’60 seconden’ in het Haarlems Dagblad van 8 mei 2014. Lees het hier.

Eén reactie

  1. Leander, van de Raadsleden van ouwe Raad kreeg ik niks terug, behalve van de HAP, die uitgebreid antwoordden, en ook reageerden op reacties, zoals ook op Dichtbij gebeurde vroeger in jouw Hoofddorp/H’meer- tijd.Herinner je je dat nog? [LOL]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.