Kilometers maken langs vaart en startbaan

De polder is perfect om te fietsen. Het asfalt is goed en er is genoeg te zien. Het meest gefietste rondje in Haarlemmermeer is die rond de Ringvaart. Een lekker rondje, aangezien je zowel wind mee, als tegen hebt. Naast dat het een aanslag op de benen is, is er veel van de gemeente te zien. De tocht voert langs het gemaal de Cruquius, langs de bruggen bij Halfweg en Zwanenburg en langs Schiphol. Voor een lange toertocht, zo’n 63 kilometer, is een rondje zeer aan te raden. Maar er is meer.

fietsen langs de ringvaart

Een andere leuke route is om de IJweg af fietsen richting Spaarnwoude. De IJweg eindigt bij de Polderbaan. Dat is een mooi rustpunt en er is genoeg te zien. Uitgerust en wel kan men richting Haarlemmerliede een wedstrijdje aangaan met de Boeings van KLM. Dat valt niet te winnen, maar dat maakt het niet minder leuk.

Er zijn ook klimmetjes te maken in Haarlemmermeer. Alpencols zijn het niet, maar voor wat kuitenbijters hoeft men niet de gemeente uit. Wat wat te denken van Big Spotters Hill in het Haarlemmermeerse bos bij Hoofddorp? Dat is een lekker klimmetje. Vlak naast het bos zit ook nog een stuk omhoog. Over de Drie Merenweg loopt het viaduct naar Vijfhuizen. Dat viaduct loopt stijl genoeg omhoog om toch even uit het zadel te komen. Dit geeft meteen de mogelijkheid om even de ogen uit te kijken bij het Kunstfort.

Een wat minder inspannende rit is het stuk Leimuiderdijk bij Rijsenhout. Vooral in de zomer is het een prachtige route. Zwemmende en spelende kinderen, vele bootjes en veel andere fietsers op de weg. Verderop richting Lisserbroek, staan de lammetjes in de wei. Onder luid geblaat rennen ze met de enthousiaste fietser mee.

Meer fietshotspots vind je op ons fietskaartje.

Dit artikel is geschreven voor de fietsspecial van het Witte Weekblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.