Knalactie van de Meerlanden

Wellicht moet ik het initiatief prijzen, toch stond ik even raar te kijken toen ik van de  vuurwerkopruimactie van de Meerlanden hoorde. Het afvalinzamelingsbedrijf wil de straten in Haarlemmermeer na de jaarwisseling schoon hebben en looft daarom een prijs ter waarde van 250 euro uit voor diegene die zijn of haar straat het mooist opruimt na de jaarwisseling.

De actie gaat als volgt: deelnemers maken een foto voordat ze opruimen en een nadat ze alles hebben schoongeveegd. Deze zetten ze op de Facebookpagina van de Meerlanden. Een deskundige jury (althans, daar ga ik vanuit) buigt zich over de foto’s en kiest de beste veger. Erg waterdicht is de actie niet. Stel: je maakt op oudejaarsdag een foto van een schone straat en neemt er daarna een na al het vuurwerkgeweld. Resultaat: een vieze en schone foto, zonder ook maar een druppel zweet.

Dat het zo makkelijk is om vals te spelen is echter niet het meest opmerkelijk aan de prijsvraag. Dat is namelijk de prijs zelf. De winnaar krijgt op 8 januari een vuurwerkpakket ter waarde van 250 euro. En daar komen problemen van. Op die dag mag er namelijk geen vuurpijl meer de lucht in. En dus heeft de winnaar twee opties: of het pakket wordt eerder dan 31 december 2015 afgestoken, wanneer het dus verboden is. Of het ligt een jaar lang onder iemands bed. En dat is levensgevaarlijk.

Ook vreemd: waarom kun je iets winnen, wat je net in ruil voor een beloning hebt opgeruimd? Wie zegt dat diegene nog een keer gaat vegen als er niets tegenover staat? Nee, het is geen knaller deze prijsvraag van de Meerlanden. Maar laten we hopen dat het met een sisser afloopt.

Bekijk de prijsvraag hier.

3 reacties

  1. Op 8 januari maken we de winnaars bekend. Zij krijgen dan een waardebon die ze volgend jaar pas kunnen inwisselen. Met deze actie willen wij inwoners aanmoedigen om meteen op nieuwjaarsdag de stoepen en straten schoon te vegen. Het gaat om een pilot ism drie verkooppunten van vuurwerk. Begin januari evalueren we de actie en ik zal je feedback hierin meenemen. Een goed uiteinde gewenst. Danielle Hermeler, senior communicatie adviseur Meerlanden

    • Als ik een waardebon heb, weet ik na een jaar niet meer waar dat ding is gebleven.Vind trouwens normale zaak dat je, als je rotzooi maakt, het ook opruimt. Daar zou helemaal geen beloning voor moeten worden verloot. Heb vannacht de troep die buren voor de deur van andere buren, die niet thuis waren, hadden gemaakt, opgeruimd. Wij hadden alleen vuurwerk voor onze zoon, dus dat opruimen [sterretjes ,zonnen en zo] was zo gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.