Koffieautomaatverhaal

‘Kom op joh’, zeiden mijn vrienden. ‘We doen een keer wat anders. Heb je ook wat leuks te vertellen bij de koffieautomaat, maandag’. En dus stapten wij op een druilerige zaterdagavond dé uitgaansstraat af. Steeds uitgaan in dezelfde tenten wordt natuurlijk ook een keer saai.
Een paar straten verder bestond het feestgebied uit een paar smoezelige kroegen. Van die barretjes waar je in je eentje niet voor je plezier naar binnenloopt. Maar goed, na wat drankjes en het vooruitzicht van een opkomende verveling, wil je alles wel proberen. En dus stappen we het vierde café dat we tegenkomen naar binnen. Waarom het vierde? Omdat de gevel zo’n mooie groene kleur heeft. Inderdaad: zo’n avond is het. We bestellen wat biertjes.

‘Jullie zijn precies op tijd’, meldt de barvrouw. ‘De hoofdact gaat zo beginnen’. En inderdaad: na een paar slokken ging het licht in de zaal uit en  floepten de schijnwerpers op het podium aan. Tot mijn verbazing is het collega A. die de verhoging komt oplopen. Hij begint met een grote glimlach aan een heuse line dance act.

Inderdaad: ik heb maandag iets om te vertellen bij de koffieautomaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.