Lege tank

Met een gehuurde aanhangwagen achter de auto rijden we weg van huis. Het is de hele dag al een race tegen de klok. Want als je zo’n bak gehuurd hebt, dan wil je er ook zo veel mogelijk mee vervoeren.

Bij het wegrijden gaat er een piepje. De benzine is bijna op. Nog tien kilometer zit er in de tank. We zouden dat net redden tot de ophaallocatie, en dus gaan we rijden. Ook omdat we laatst hebben gelezen dat een lege tank, eigenlijk helemaal geen lege tank is. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer de auto ‘leeg’ aangeeft, je nog makkelijk 50 kilometer kan doorkachelen.

Vol vertrouwen rijden we daarom de straat uit, de snelweg op. Niets aan het hand. We redden het makkelijk.
Maar even later slaat de spanning toch toe. Want als het tellertje op ‘nog nul kilometer’ schiet, moeten we er nog vier. En dan ga je toch twijfelen aan het onderzoek. Want wat als deze auto nou net wél goed is afgesteld?

We zetten de radio, airco en lampen uit om brandstof te besparen. We bidden dat alle verkeerslichten op groen blijven staan en hopen bij ieder kruispunt op voorrang.

Uiteindelijk komen we bij een benzinestation. Het zweet staat op ons rug. De volgende keer maar op tijd tanken. En, wat er ook gebeurt: altijd de airco aan laten staan.

Deze column verscheen eerder in De Gooi- en Eemlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.