Lelijk eendje van de Eredivisie

Eindelijk was het dit seizoen zo ver. Na jaren van tegenspoed, slechte resultaten en gezeik rondom de club nam ADO Den Haag wraak op het verleden. Het speelde leuk voetbal. Won wedstrijden. Streed voor elke meter en staat nog altijd op een virtuele Europa League-plek.

Er was geen vuiltje aan de lucht. Het hele jaar was de club vrij van financiële problemen. Er was rust. Geen debiele supportersrellen. Geen vreemde tifosiacties. De club hield zich op de achtergrond. Liet de resultaten spreken. Dwong respect af. Na jaren van tegenspoed leek ADO de weg naar boven te hebben ingezet. Mensen begonnen de club weer als iets positiefs te zien. Als een cultclub. Een aanvulling op de Eredivisie.

De slapende gigant leek wakker te zijn geschud. Spelers willen graag bij ADO komen spelen. De mensen uit de Hofstad komen elke twee weken naar het gloednieuwe snelwegstadion. In uitverkocht huis heeft de ooievaarsclub het ‘Haags kwartiertje’ niet eens meer nodig. Elke topclub wordt over de knie gelegd. Niemand ontkomt aan het sterkte middenveld, de snelle vleugels en de bonkige spits van de groengelen.

Het leek een prachtseizoen te worden. ADO deed weer mee. Oude tijden zouden herleven. Sponsoren zouden willen investeren. Goede spelers konden behouden worden. Tot aan afgelopen weekend.

Het was man van de stad, Hagenees Lex Immers, die de deur voor ADO weer op slot gooide. Met wat vakkundig geplaatste groffe beledigingen aan het adres van Ajax wist hij alle negatieve schijnwerpers weer op Den Haag te mikken.

Doei blijdschap om de overwinning op Ajax. Doei glansrijk seizoen. Doei nieuw imago.

ADO is weer terug bij af. Het lelijke eendje van de Eredivisie. En dat is verrekte zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.