Lentekonijn

Niet alleen koeien gaan springend de lente in. Ook mijn konijn Drommel wordt ontzettend vrolijk van het zonnetje. Niet dat hij het in de winter niet goed heeft, samen met zijn vriendinnetje Dora banjert hij de hele dag door het huis. En van deze vrijheid maken ze dan ook gretig gebruik. Alle snoeren hebben we veilig moeten stellen en de tafelpoten hebben inmiddels wat tandafdrukken. Toch gaat er bij konijnen blijkbaar ook niets boven de buitenlucht.

Want ondanks dat ons balkon een stuk kleiner is dan de rest van het huis, springt Drommel gretig de buitenlucht in als de balkondeuren opengaan. Vrolijk rent hij wat rondjes, maakt een paar vreugdesprongen – zoek maar eens op YouTube naar ‘konijn binky’ – en besluit het balkon meteen van wat afgevallen bladeren te ontdoen. Met een blije blik in zijn ogen zit hij al kauwend in het waterige zonnetje.

Aan het volmaakte geluk komt echter snel een eind wanneer hij de konijnenborstel in de smiezen krijgt. Zijn angoraharen sieren het hele huis sinds het buiten weer warmer wordt. De rui is verschrikkelijk. Hij zit de hele dag aan zichzelf te plukken. Maar oh wee, als je daar wat aan wil doen. Een paar keer borstelen en hij neemt de benen.

Vanonder het bankje onder het balkon gluurt hij nu of de kust veilig is. Lentezonnetje of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.