Levensgevaarlijke IJweg-oversteek in de gemeenteraad [video]

De oversteek van de IJweg bij het Gravenbospad is de afgelopen jaren tot een zorgenkindje uitgegroeid. De kruising is – sinds de gemeente de verkeersregels aanpaste – levensgevaarlijk. Donderdagavond verscheen het probleem eindelijk in de gemeenteraad. En: er wordt gekeken naar de oversteek.

Foto: 112-meerlanden.nl

De problemen op dit punt begonnen toen de gemeente besloot om niet automobilisten, maar fietsers voorrang te geven op deze oversteek. Goed voor de verkeersveiligheid was het niet. Iedere week werd er wel iemand van zijn sokken gereden.

Naar aanleiding van de vele ongelukken op dit punt schreef ik al meerdere blogs. De reacties op deze stukken waren enorm. Tientallen mensen bleken precies hetzelfde te vinden: de oversteek is levensgevaarlijk.

Raadsleden vinden dat ook. En zo werd het laatste artikel ‘Gemeente: zet toch stoplichten bij oversteek IJweg‘  donderdagavond voorgelezen door raadslid Anneke van der Veer van Onafhankelijk Liberaal. (En ja: dit had ze keurig gevraagd)

De wethouder heeft aangegeven schriftelijk terug te komen op het probleem. Hij reageerde positief op het idee om de voorrangsregeling terug te draaien. Op de Waddenweg heeft dit namelijk ook positief uitgepakt.

Bekijk hieronder hoe Van der Veer de kwestie opleest in de gemeenteraad:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.