Liander, ehh.. Leander

Mijn naam zorgt nogal voor verwarring. Dat ligt niet alleen aan de uitspraak van de ‘sc’ in mijn achternaam. (Voor de nieuwsgierigen: het is ‘Massini’ niet ‘Maskini’.) Maar ook mijn voornaam blijkt een lastige opgave.

Dat ligt vooral aan het feit dat Leander heel erg lijkt op Liander, de naam zijn van het bedrijf dat het energienetwerk in Noord-Holland regelt. Vaak word ik aangesproken met ‘Liander’ in plaats van ‘Leander’ en ook in e-mails gaat het geregeld fout. Eén keer ging een niet nader te noemen collega juist omgekeerd in de fout. De hele IJmond zat zonder stroom en ’s ochtends stond in de krant dat ík deze storing wel even zou verhelpen. De macht der gewoonte, noemde ze dat.

Deze week komt er bij mij zelfs een noodoproep binnen voor het nutsbedrijf. Mijn telefoon trilt. Niet één, maar meteen vier e-mails schieten mijn inbox in . Alle mails hebben dezelfde – ietwat cryptische – inhoud: ‘Lekkage in de meterkast. Water en stroom’. Even denk ik dat er iets lekt in mijn eigen woning. Ik twijfel of ik de buurvrouw moet inschakelen. Dan zie ik dat de e-mails verstuurd zijn via het contactformulier op mijn website LeanderMascini.nl. Blijkbaar is de mevrouw in kwestie zo in paniek geweest dat ze mijn site heeft aangezien als die van het nutsbedrijf.

Ik heb haar teruggemaild en duidelijk gemaakt dat ik niets voor haar kan betekenen. Een lamp ophangen of leiding afdoppen lukt mij nog wel, maar een ondergelopen stoppenkast gaat mijn pet te boven. Een antwoord heb ik echter nooit meer ontvangen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.