Louis: Neem Boulahrouz mee naar Brazilië

Het duurt nog even, het WK voetbal staat pas over zes maanden op het programma. Toch begint de voorbereiding nu al. In diverse praatprogramma’s wordt al druk gediscussieerd over de selectie die Louis van Gaal moet meenemen naar Brazilië. Ik vind dat hij vooral Khalid Boulahrouz niet moet vergeten.

boulah

Boulahrouz wordt geroemd om zijn verdedigende kwaliteiten, maar is geen vaste basisklant in Oranje. De afgelopen jaren speelde hij bij zijn club vaker niet dan wel, waardoor hij eigenlijk nooit in aanmerking kwam voor het Nederlands Elftal. Momenteel speelt hij zijn wedstrijden in de Deense competitie. Een grote uitdaging zal het voor de Kannibaal niet zijn. Hij is gewend om tegen topspitsen in Engeland en Duitsland te spelen.

Bij het vormen van het verdedigingsduo gaan veel spelers over de tong. De meest genoemde combinatie is die van Ron Vlaar en Karim Rekik. Maar ook Jeffrey Bruma, John Heitinga, Douglas, Joël Veltman en Joris Mathijsen worden genoemd. Daar wil ik dus Khalid Boulahrouz aan toevoegen. Maar: niet voor de basis elf, maar als geheim wapen.

Vroeg of laat zullen we namelijk Portugal tegenkomen in het toernooi. Sterspeler van het Zuid-Europese land is Cristiano Ronaldo. De beste speler ter wereld. De afgelopen jaren scoorde hij altijd en overal. Voor Real Madrid en voor zijn land. Het maakt hem allemaal niets uit. Toch zal ook Ronaldo terugdenken aan het EK in 2006. De gevierde aanvaller was als de dood voor de Nederlandse kannibaal. Hij moest zelfs geblesseerd naar de kant. En reken maar dat de Portugees Boulahrouz zal herkennen en hem zo veel mogelijk zal proberen te ontwijken.

De kans is klein dat Ronaldo zijn angstgegner zal tegenkomen in Brazilië. Van Louis van Gaal is bekend dat hij het liefst met spelers werkt die iets kunnen met bal. Boulahrouz past niet echt in dat plaatje. Een man uitschakelen en de bal inleveren, daar is hij goed in. En wat zou het ook eigenlijk? Dat hij niet kan voetballen moet eigenlijk niets uitmaken. Want zeg nou zelf: Dirk Kuyt en Ruben Schaken zijn ook geen wereldspelers. Toch roept Louis van Gaal ze iedere keer op.

Met Boulahrouz hebben we een grotere kans op de wereldtitel. En aangezien die kans ontzettend klein is, kan Van Gaal er beter alles aan doen om goed voor de dag te komen. Met Khalid Boulahrouz dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.