Maandverband

Goed. Ik zal het maar eerlijk bekennen: ik gebruik maandverband. Ja echt, je leest het goed. Een inlegkruisje, zo’n wit ding, in mijn broekje. Met aloë vera extracten zelfs. Maar ik gebruik het niet zomaar. Nee, ik heb geen last van een druiper of iets van dienaard. Er zit een hele gedachte achter.

maandverband

Waar ik met wielrennen namelijk wel last van heb, zijn blaren op de edele delen. Dat komt door het schuren van je benen in je broek. En wanneer er dan een stukje vel bijzit.. ach.. ik denk dat zelfs mijn vrouwelijke lezers dit wel begrijpen. In ieder geval: die blaren dus, bloed irritant.

Want het zijn niet van die blaren, die je ook wel onder je voet heb zitten na een potje voetbal. Nee. Ik heb bloedblaren, die af en toe openspringen. (Sorry, ik hoop dat je niet zit te eten) Waardoor mijn roze wielerbroekje rode vlekken gaat vertonen. En nee, dat is niet zo fris. En het ziet er ook niet uit.

Vandaar het maandverband. Het zit altijd in mijn wielertas. Eventjes de pijpjes iets wijder en je plakt het zo binnen. Bloedsporen op mijn broek heb ik niet meer. Nu nog iets vinden voor die blaren… iemand een tip voor een speciaal crèmepje? Suggesties zijn meer dan welkom. Staan ze me ook niet zo raar aan te kijken bij de drogist, wanneer ik vraag welke nou het meeste comfort geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.