Mijn 2014 in fietskilometers

Door een blessure heb ik nu al weken niet gefietst. En tot de jaarwisseling zal ik dat niet doen ook. Maar ondanks het geëtter met schouder en rug, kan ik toch zeggen dat mijn fietsjaar 2014 geslaagd is. Twaalf maanden geleden stelde ik 2.500 buitenfietskilometers als doel. En dat heb ik gered.

Nee, dat ging natuurlijk niet vanzelf. Vooral omdat ik dit jaar ook intensief begon te tennissen. Voorjaarscompetitie en twee keer trainen, zorgde ervoor dat ik vaak maar één of twee keer kon fietsen per week. Maar vaak waren die afstanden genoeg om toch tot een fijn gemiddelde te komen. Ook de langere tochten hielpen mee. Zo reed ik dit jaar de Ronde van Noord-Holland, Tilff-Bastogne-Tilff en de Grote Prijs Conrad Berghoef. Daarnaast kreeg ik het soms ook in mijn hoofd en besloot ik een tocht te maken. Zowel met Conrad, als alleen.

In totaal reed ik dit jaar 2.606,10 kilometer. Dat deed ik in 95 uur en 12 minuten. In mijn 71 gereden ritten klom ik 4.293 meter.

Daarnaast heb ik ook nog wat uurtjes op de Tacx gefietst. Op regenachtige, druilerige dagen, verkoos ik ervoor om met mijn tweewieler achter mijn televisie te kruipen. Daarnaast was het, vooral begin van dit jaar, na mijn werk te donker om nog het asfalt op te gaan. Dan schoot ik even een uurtje op de ‘binnenfiets.’ Voor een totaal van 345,80 kilometer.

De totaalscore van dit jaar bedraagt dus: 2.606,10 + 345,80 = 2.951,90 kilometer. En daar ben ik best tevreden mee.

2 reacties

  1. Top hoor, dit jaar ben ik tot nu toe op 7723,7 km uitgekomen en 3768 hoogte meters. Dat laatste neem ik met een korreltje zout, want het zijn voornamelijk allemaal woon-werk kilometers tussen Hoofddorp en Amsterdam.

    Het jaar is gelukkig nog niet ten einde. Voor het einde van het jaar wil ik 20.000 km op de kilometer teller van m’n trouwe fiets zetten. Daarvoor moet ik nog 600 kilometer rijden. Deze werkweek nog 250 km en de rest met een paar mooie ritten in de kerstvakantie.

  2. Ja, ik zat al bij jouw statistieken te kijken van de week. Dat woon-werk bouwt lekker op. En wat die hoogtemeters betreft: vlak de bruggetjes niet uit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.