Mopperen met Frank

Zo’n twee jaar werk ik nu op de redactie. In die tijd heb ik tien mederedacteuren aan mijn zijde mogen hebben. En ik moet zeggen: bijna allemaal waren ze leuk, gezellig, hardwerkend en allen in bezit van het o zo belangrijke ‘hart’ voor de zaak. Maar zo leuk als Frank, is er geen. Herstel, zo leuk als MOPPERENDE Frank, is er geen.

Frank is een West-Fries in hart en nieren. Onverstaanbaar, onverwoestbaar, redelijk emotieloos maar bovenal koppig. Wat hem interesseert, interesseert alleen hem. Wat een ander denkt doet er niet toe. Wat hem geen reet kan schelen, kan hem geen reet schelen. Zo simpel is het. Maar het leuke is, dat hij juist bij hetgeen wat hem ogenschijnlijk niets kan schelen, toch altijd gaat zitten mopperen. Gewoon mopperen. Zaniken. Zeiken. Als één van de opaatjes op het balkon bij de Muppet Show. Zaniken om alles. Gewoon, omdat het kan.

Zo heeft Frank een gruwelijke grafhekel aan het halen van koffie. Dat doet hij dan ook nooit. Nou goed: bijna nooit. Eens in de maand, wanneer hij een loopje nodig heeft, gaat hij langs het koffiezetapparaat. En wee je gebeente wanneer je iets moeilijks bestelt. Zwarte koffie of groene thee, anders loop je maar zelf.

De muziek is ook altijd een punt van discussie. Het is altijd kut. Ronduit kut. Nooit is het goed en elk liedje heeft hij al zo vaak gehoord, dat het mopperen begint bij de eerste toon. Een ware muziekkenner, die Frank. Zelf laten we hem geen muziek meer uitkiezen. De laatste keer kwam er het geluid uit de speakers alsof er iemand vermoord werd. Dat wij het geen muziek vonden, was voor Frank een reden om nog meer te gaan mopperen.

Stiekem weet ik, bij het schrijven van deze column al, dat Frank mijn verhaal weer helemaal af gaat kraken. Normaal vindt hij het al niks. ‘Noem je dat een column?’ Maar deze zal hij helemaal niet waarderen. Eigenlijk hoop ik dat hij gaat mopperen. Dan is mijn doel bereikt en kan ik weer eventjes lachen. Een mopperende Frank, is voor mij het zonnetje in huis.

4 reacties

  1. Pingback: Tweets that mention Nieuw op Mascini.net: Mopperen met Frank - -- Topsy.com

  2. Pingback: Redactievissen | Mascini.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.