Moszkowicz is ook maar een mens

Zou het gepland zijn? Zou Bram Moszkowicz echt zo groot zijn? Het ochtendjournaal ging eigenlijk maar over één ding. Ook op de radio werden de zogenaamde experts opgebeld om hun licht over de ‘scheiding’ van Bram en Eva Jinek te laten schijnen. Een paar uur later had niemand het er meer over. Het nieuws was totaal niet belangrijk meer.

hameren

Dat was namelijk het moment waarop Nederlands bekendste strafpleiter te horen kreeg dat hij niet meer welkom was in de advocatuur. Niemand had het meer over zijn mislukte relatie. Niemand had het over de offers die Eva Jinek moest brengen, zoals het opzeggen van Nieuwsuur, zodat ze met Bram kon blijven gaan. En niemand had het over het uitkomen van de vele geruchten.

Het rommelde namelijk al langer in het leven van Eva en Bram. De geruchten van een breuk deden al maanden de ronde. Steevast werd het door het tweetal ontkend. Er was ‘pertinent niets van waar’, zoals Bram dat altijd zo mooi zegt. Nu, eind oktober blijkt dat het aloude gezegde ‘Waar rook is, is vuur’, nog altijd klopt. De breuk was definitief.

De aankondiging ervan was prachtig uitgedacht. De advocaat die bekend staat om zijn grote zaken. De man die de grootste criminelen uit de bak wist te houden, kwam met een goed gepland statement. ’s Morgensvroeg gooide hij het de ether in, met zijn eigen zaak in het achterhoofd. Bram wist dat de verhalen over zijn misgelopen relatie overschaduwd zouden worden door zijn ambtschap.

Dat kwam hem wellicht wel goed uit. Het lijkt wel alsof Bram meer moeite heeft met zijn stukgelopen relatie, dan met zijn werk. Criminelen vrij krijgen, Moszkowicz doet het zonder met zijn ogen te knipperen. Zijn liefdesbreuk aankondigen doet hij gewiekst en gepland. Alsof hij niet tegen de vragen zou kunnen. Wilde hij niet in huilen uitbarsten? Of was hij gewoon bang om met zijn mond vol tanden te staan? Of ligt het simpeler: zijn hart is gebroken en hij wil zo veel mogelijk afleiding. Misschien is de strafpleiter dan toch ook een mens..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.