Nieuwe asfaltlaag fietspad Bennebroekerweg nu al aan vervanging toe

Het was ontzettend goed nieuws dat de gemeente na de #tourderaadsleden besloot om de vijf slechtste fietspaden met prioriteit aan te pakken. Toch blijken deze herstelwerkzaamheden alles behalve soepel te gaan. Want na gepruts met materiaal en de planning, blijkt ook het herstel van korte duur.

IMG_7418

Omdat het best al weer een tijd geleden is dat ik wat gemeld heb over de fietspaden (hersteldeadlines liggen pas in september, dus weinig te melden), even een korte samenvatting.

Slechtefietspadenkaartje
Na wat klachten van mij – en bijval van andere fietsers – op Twitter, daagde de wethouder mij uit om actie te ondernemen. Dit heb ik gedaan door op Facebook en Twitter inwoners te vragen naar fietspaden die in slechte staat zijn. Dit leverde tot nu toe bijna 70 plekken op waar het asfalt of de tegels dringend aan vervanging toe zijn. Deze plekken heb ik ook gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Tour de Raadsleden
Daar deed ik het voorstel om met raadsleden een tochtje door de Haarlemmermeerpolder te rijden, om zo de slechte plekken met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Dit geschiedde. Deze tocht werd omgedoopt door de Tour de Raadsleden en leidde onder andere tot aandacht van Haarlems Dagblad en Meerradio.

Dat niet alleen. Een ambtenaar was meegefietst en hij beloofde om rapport uit te brengen. Dat gebeurde, waarna er een lijst werd gemaakt met de vijf slechtste fietspaden. Deze zouden met spoed worden aangepakt. Een mooi streven, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Geniedijk
De eerste plek die (veel later dan afgesproken) aangepakt werd – een gat in een bocht op de Geniedijk – werd halfbakken opgeknapt. Er werden klinkers in het gat gestopt en een paar kuub zand moest de rest doen. Na wat aandacht, besloot de gemeente dat het zo inderdaad niet kon. Hierna werd het punt gelukkig wél opgeknapt. Nog altijd ligt het er goed bij.

Gravenbospad
Ook bij het opknappen van het fietspad langs het Gravenbospad ging het mis. De deadline werd ditmaal keurig gehaald, maar de gaten en kieren werden ook hier gevuld met zand en klinkers. De stenen werden er zelfs niet eens waterpas ingelegd. Ook hier: na wat aandacht werd er ingegrepen.

Bennebroekerweg
Eind september wordt er nu gestart met het opknappen van het fietspad langs de Bennebroekerweg tussen Hoofddorp en Rijsenhout. En dat is hard nodig, het pad wordt ontzettend veel gebruikt maar is in belabberde staat. Omdat ik hoorde dat het fietspad nu al deels was opgeknapt, fietste in langs om een kijkje te nemen. Er bleek inderdaad wat gebeurd te zijn, maar deze poging tot het verbeteren is helaas jammerlijk mislukt. In de nieuwe asfaltlaag zitten nu alweer (gevaarlijke) kieren en gaten. Bekijk de foto’s hieronder maar eens.

IMG_7417 IMG_7418 IMG_7419

Nog meer problemen
Dit is echter niet de enige plek die aandacht nodig heeft. Een paar meter verder is het asfalt ook in belabberde staat. Hieronder wat foto’s en een video ter illustratie. Hopelijk is dit in september niet meer het geval en is een ritje over de A4 naar Rijsenhout soepel, in plaats van de kasseienrit dat het nu is.

IMG_7416 IMG_7420 IMG_7421 IMG_7422

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.