Nieuwe bank

Een woonkamer is pas écht af als er een bank staat. Wij zijn dan ook ontzettend blij als onze bank geleverd wordt. Een maand geleden zijn wij in ons nieuwe huis getrokken. Nogal primitief: zonder warm water, zonder bed en dus ook zonder gekoesterde zitbank.Gelukkig vinden wij na lang slenteren en heel vaak proefzitten op de woonboulevard een bank bij Ikea. Mooie vorm, degelijk en in de goede kleur. Precies wat wij zoeken. En beter nog: hij is in de aanbieding en hij wordt na twee werkdagen bezorgd.

En jawel: 48 uur later stopt er een vrachtwagen van het Zweedse woonwarenhuis voor de deur. Vijf dozen worden in de tot dan toe lege woonkamer gedeponeerd. Vol goede moed gaan wij aan de slag. De kussens gaan in de bijgeleverde hoezen. De bouten worden aangedraaid. De delen klikken in elkaar. Een uurtje later zitten wij samen op de bank.

En dan valt hij toch een beetje tegen. De kussens zijn zachter dan in de winkel. De hoezen zitten minder strak. En de bank kraakt gevaarlijk als je gaat zitten. Een paar dagen later rijdt het vrachtwagentje dan ook weer voor. De bank gaat retour.

Na opnieuw een ochtend proefzitten op de woonboulevard vinden we de nieuwe ‘nieuwe bank’. Hij komt over 10 weken.

Dan is de woonkamer dus écht af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.