Op een bedriegend Forza ga ik niet stemmen

Begin deze week blogde ik over frictie in de Forza-fractie. Even daarvoor was raadslid in spe Bert de Ruiter bij mij gekomen. Hij stuurde whatsapp gesprekken en vertelde over gebeurtenissen, waaruit bleek dat het hommeles was. Nu lijkt het allemaal een stunt te zijn.

forza

Fractievoorzitter Paul Meijer wilde niet reageren op de boze woorden van zijn fractiegenoot. Dat was best opmerkelijk: normaal is Meijer er als de kippen bij om iemand af te straffen. Vannacht kreeg ik echter bevestiging van mijn vermoedens. Er werd mij door Meijer een foto toegestuurd van een lachende De Ruiter en Meijer. Arm in arm. Met beiden de oranje sjaal strak om de nek geknoopt.

De eerste vraag luidt natuurlijk: ben ik erin getrapt? Ja en nee.. De geruchten over een mogelijke verkiezingsstunt gingen al weken. De ruzie zou Forza de aandacht moeten geven die ze blijkbaar misten. Ondanks de alarmbellen heb ik het stuk toch opgeschreven, wellicht omdat het imago van de partij in mijn ogen overeenkwam met ruzie en achterklap. Daarnaast leek De Ruiter mij een aardige kerel, die best te vertrouwen was. Toch hield ik in mijn stuk een slag om de arm, en dat was blijkbaar terecht.

De vraag die blijft hangen, luidt echter: waarom? Hoezo zou je in vredesnaam ruzie binnen je eigen partij willen faken? Aandacht weegt toch niet op tegen het feit dat je ongeloofwaardig wordt? Want zeg nou zelf: Forza liegt en bedriegt nu toch gewoon haar achterban? Wat moet er dan komen van de plannen die ze hebben met Haarlemmermeer? Zullen deze na de verkiezingen ook ineens veranderen?

Deze verkiezingsstunt heeft mij gelukkig wel wat gebracht. Ik kan een partij wegstrepen. Op een bedriegend Forza ga ik niet stemmen.

(Ja, grote kans dat de foto ook eerder genomen is. Een manier om rust in de tent te krijgen na mijn blog, die honderden keren gelezen werd. Mocht dat zo zijn, dan bevestigt dat alleen maar mijn punt dat ze een oneerlijk spel spelen.)

Eén reactie

 1. tweets die Bert de Ruiter met de buitenwereld heeft gedeeld.

  @DeBertuzzz: Ik kan de mensen ook vertellen waarom de eerste pakweg 1500 stemmen op Forza! sowieso verloren gaan.

  @DeBertuzzz: @marcorossen @MiaSliwinski bovendien: die lijsttrekker kóst meer stemmen dan hij oplevert hè. . . .

  @DeBertuzzz: @marcorossen @MiaSliwinski lees mijn TL terug. Ik weiger om te werken voor de eerste 4 die zich niet laten zien als er wat te doen i

  @DeBertuzzz: @marcorossen @MiaSliwinski @PieterOmtzigt moet je weten hoe die eikel uit zijn stekker ging 4 jaar geleden.

  @DeBertuzzz: @MiaSliwinski @marcorossen ik ben GODVERDEGODVER toch geen politicus zeker!!??

  @DeBertuzzz: @marcorossen @MiaSliwinski bovendien: die lijsttrekker kóst meer stemmen dan hij oplevert hè. . . .

  @DeBertuzzz: @MiaSliwinski #voorkeursstemmen liggen nogal gevoelig bij Forza! Het hoeft voor mij niet, als dit al je “vrienden” zijn.

  @DeBertuzzz: Vooral voor iedereen die nu vindt dat ik het stuk tuig na 19 maart aan moest pakken. Waarom deed je het zelf niet de afgelopen periode?!

  @DeBertuzzz: Wat voor leider ben je als je denkt dat vanaf nummer 5 en verder het werk pas gedaan hoeft te worden?

  @DeBertuzzz: En dat ik nu met de strontemmer rammel is geen slechte timing van mij. Maar van die hondebrok die me als vulles denkt te kunnen behandelen.

  @DeBertuzzz: En anderen gunnen zich nog de moeite om dat onderkruipsel op een democratische manier te bestrijden.

  @DeBertuzzz: En moet je al helemaal geen kapsones gaan krijgen. Maar er zijn er meer binnen de partij die zijn bloed wel kunnen zuipen.

  @DeBertuzzz: Want die lul denkt dat-ie alles tegen iedereen kan zeggen. Nou, ik heb nieuws voor hem: aan mij treft hij een verkeerde.

  @DeBertuzzz: Ik ben zooo ont-zet-tend klaar met een aantal mensen en zaken. . . .

  @DeBertuzzz: De laatste door wie ik me de les laat lezen is @PCIMeijer LAAT DAT DUIDELIJK ZIJN!!!!

  @DeBertuzzz: @Niels_Kossen @Michelwvandijk @PCIMeijer @JosvanKlaveren @DaveBakkerForza @AnnekevdVeer @Marionne123 WANT IK LUL DOM EN DEED NIKS SINDS 2003

  @DeBertuzzz: Of je gelijk halen in discussies door de ander van ‘dom lullen’ te beschuldigen. Is ook inhoudelijk ijzersterk!!!

  Forza vindt de Islam achterlijk.
  Hoe moeten we dit gedrag dan noemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.