Op weg naar de Halve van Amsterdam: week 2

Deze trainingsweek was een beetje een rare. Dat kwam omdat ik mij ook had ingeschreven voor een tennistoernooi, waarover later een verslag. Omdat wij waren ingedeeld in een poule, speelde ik drie keer. Tussendoor vond ik gelukkig ook nog de tijd om mijn Brooks aan te trekken. Dus: een verslag van trainingsweek 2.

Het tennistoernooi gooide mijn trainingsschema van drie lopen per week een beetje in de war. Maar stiekem toch ook niet. Op de baan was het rennen en stilstaan. Een soort van interval. En omdat twee van de drie partijen lange rally’s hadden, had ik die dagen ook ‘gewoon’ een 4 kilometer gelopen.

Twee dagen vond ik dus de tijd om op het asfalt te rennen. En dat ging hartstikke lekker. Ik merkte dat ik goed aan het trainen ben, mijn inhoud wordt langzaam groter.

Woensdag liep ik 7 kilometer. Een rondje naar de brug en via de overkant weer terug. Geen heel uitdagende route, maar wel een goede om snelheid te maken. Al sta je soms wel minuten op het stoplicht te wachten. Op het begin ging ik wat harder, ik haalde mijn 10 kilometer-tempo met gemak. Maar wat verder onderweg, liep mijn snelheid terug. Toch liep ik het vrij gemakkelijk uit.

Vrijdag besloot ik een lange loop te doen. De snelheid schroefde ik terug. Komende zondag staat namelijk de Halve Marathon van Haarlemmermeer op het programma. Ik dacht dat het nog wat verder weg was, maar dat bleek niet het geval. Meer dan 12 kilometer had ik lang niet in de benen, maar toen ik eenmaal bezig was, ging het eigenlijk vrij goed. Ik had geen last van kramp of verzuring. Natuurlijk, 21 kilometer is wat meer dan 16, maar dit ging hartstikke goed en ik heb dan ook vertrouwen voor de loop van dit weekend.

Lees hier het verslag van week 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.