Op weg naar de Halve van Amsterdam: week 6

Oei. Nog maar twee weken. Dan loop ik net iets meer dan 21 kilometer door Amsterdam. Deze week waren wij op vakantie in de Duitse Eifel. Maar er moest toch gelopen worden. Het gevolg: twee pittige heuveltrainingen.

Want ja: niets is vlak in dat stukje Duitsland. Alles is glooiend. Het eerste rondje liep ik samen met Marionne, Lisanne en Odette. Niet op tempo, maar gewoon lekker ontspannen. Af en toe stoppen voor een mooie foto of een nieuwsgierige eekhoorn.

De volgende sportieve activiteit op het programma was geen loopje, maar een fietstocht. En ook hier ging het net zo vaak omhoog als naar beneden. En dat was dus ook een lekkere training voor die halve. Want mijn uithoudingsvermogen werd toch getest.

Op de een na laatste dag heb ik een echt zware loop gedaan. Vanaf Landal liep er een weg naar beneden langs de Rur naar het dorp Heimbach. Dat ging best lekker. Maar toen ik eenmaal via Hasenfeld terug liep naar het huisje kreeg ik door waarom: het liep af. De terugweg was dus alleen maar klimmen. Goed voor de beenspieren.

Thuisgekomen heb ik nog een generale repetitie gelopen. Zondag liep ik in het zonnetje net iets meer dan een Halve Marathon. Het ging niet heel goed. Mijn benen waren zwaar. Maar ach, een slechte generale belooft vaak iets heel goeds… Daar hou ik mij maar aan vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.