Opentoernooi van de Bollenstreek is geen succes

Mijn blogs over de KNLTB Voorjaarscompetitie werden erg gewaardeerd. Vandaar dat ik jullie ook op de hoogte wil houden van de open toernooien van deze zomer. Te beginnen met het openingstoernooi van dit seizoen: Het Opentoernooi van de Bollenstreek in Lisse.

Het open toernooi van LTC Lisse is eigenlijk vaste prik voor mij. Ieder jaar doe ik mee. Maar: eigenlijk nooit met een blij resultaat. Sterker nog: iedere keer loot ik een latere finalist en verlies ik kansloos in de eerste ronde.

Doordat ik in de Voorjaarscompetitie vier van mijn vijf enkelpartijen heb gewonnen, is mijn rating omlaag geschoten. Hierdoor ben ik in Lisse een ‘geplaatste’ speler. Wat wil zeggen dat ik automatisch in de kwartfinale mag instromen. Zaterdag vindt deze wedstrijd plaats, maar ondanks dat ik het seizoen zo goed ben begonnen, zit het er op deze ochtend niet in.

De eerste set gaat nog wel lekker. De tegenstander zijn forehand is nog niet warm en mijn spelletje van alles terugbrengen lijkt een sterk wapen. Na een 4-0 achterstand kom ik terug tot 4-3. Helaas pakt hij de game daarna. Met een 5-3 stand beslist hij de set in zijn voordeel.

De tweede set is een klein drama. De wind trekt aan. En mijn spel is daar niet op gebouwd. Ballen waaien uit en de tegenstander wordt steeds sterker. Zijn rake klappen worden niet gepakt door de wind en vliegen allemaal langs mij. Frustratie neemt de overhand, maar echt veel maakt het niet meer uit. Hij is uiteindelijk gewoon sterker: 6-1.

Weer geen succes dus in Lisse. Maar wel een belangrijke les. Mijn spel van alles terugbrengen heeft zin als het niet al te winderig is, maar zodra de wind opsteekt heb ik een plan B nodig.
Gelukkig krijg ik wat tips van twittercoach Raemon Sluiter. Met wat meer spin slaan. Nu een kwestie van oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.