Opgeknapt fietspad Gravenbos: voor & na [foto’s]

IMG_5631

Het fietspad bij Gravenbos in Hoofddorp is het volgende fietspad in Haarlemmermeer dat is opgeknapt dankzij het slechtefietspadenkaartje. De scheuren en hobbels zijn weg. Ook de noodoplossing: klinkers, zijn verdwenen. Er ligt een goede, veilige laag asfalt.

Het fietspad zat de afgelopen jaren vol gaten en kieren. Ook de naastgelegen bomen zorgden voor veel hinder. De wortelen maakten hobbels in het fietspad, wat niet lekker fietste. Veel jongeren kozen er dan ook voor om op het lager gelegen voetpad te rijden. Wat niet zonder gevaar is natuurlijk.

De gemeente besloot hierop om de problemen weg te halen en de overgebleven gaten te vullen met klinkers. Een prima oplossing voor een week, maar niet voor de maanden dat het zo gelegen heeft. Helemaal omdat tegels gaan zakken met veel regen en vorst.

Met de Tour de Raadsleden zag het er dan ook uit als op onderstaand screenshot. De meefietsende ambtenaar zag gelukkig ook in dat er wat moest gebeuren en beloofde beterschap.

Knipsel

In eerste instantie was zand aanvullen de beloofde beterschap. En dan ook nog eens later dan eerste instantie de bedoeling was. Gelukkig kwam daar na wat aandacht snel verbetering in. Er werden witte lijnen om de plekken gezet en een week later arriveerde er een busje met werklui.

Tekens bij het net 'verbeterde' stukje fietspad bij Gravenbos

Tekens bij het net ‘verbeterde’ stukje fietspad bij Gravenbos

IMG_5560

En nu ligt er dus een prachtig stuk fietspad. Het is zonder kieren, scheren en hobbels. Het is minder gevaarlijk en het nodigt uit om op te fietsen. Een hele verbetering dus. Hopelijk volgen er meer fietspaden.

IMG_5631

IMG_5629

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.