Orakel

Het is twee jaar geleden als Drommel alle aandacht naar zich toe weet te trekken. Het konijn voorspelt de uitslag van de Champions League-finale juist. Met het WK-voetbal heeft hij het ook wedstrijd na wedstrijd goed.

Zijn ster is rijzende. Tot de wedstrijd tegen Mexico. Daar voorspelt Drommel een nederlaag voor Nederland.

Zijn eerdere fans keren hem al voor de wedstrijd de rug toe. Zijn Facebook-pagina wordt overspoeld met bedreigingen. Maar: het blijkt een foute voorspelling. Het orakel is geen orakel meer en Drommel gaat weer over tot de orde van de dag.

Rondjes rennen over de bank, slapen onder de tafel en knagen aan snoeren. Dat kiezen tussen snoepjes uit verschillende bakjes is niet echt zijn ding. Daarom maakt hij zich nu alleen nog maar druk om konijnenzaken.

Wanneer hij ’s ochtends de huiskamer in mag, rent hij naar de koelkast. Hij balanceert op zijn achterpoten terwijl ik een wortel pak. Het kan hem niet snel genoeg gaan. In een hoekje knaagt hij ontspannen aan zijn ‘verdiende’ oranje stengel. Wanneer de wortel op is, sprint hij naar de servieskast waar het voer staat.

Want, zo heeft het orakel in al zijn wijsheid besloten, zonder Oranje op het EK eet hij wanneer hij daar zin in heeft. En moeten kiezen uit bakjes is uit den boze.

Deze column verscheen eerder in Haarlems Dagblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.