Parkeeretiquette

Parkeren. Voor een man hoort dat een eitje te zijn. Zoiets als een biertje achterover slaan of zappen. Een vanzelfsprekend goed. Zelf denk ik het wel aardig onder de knie te hebben. Maar op kantoor denken ze daar toch anders over. Daar is parkeren aan regels gebonden. Het gaat via het boekje. En dan moet je net mij hebben. Nee dus.

Parkeren? Pff. Het begon al toen ik net mijn rijbewijs had. Toen ‘zat’ ik er al niet op. Met de auto van mijn pa.. in die tijd nog een van het formaat slagschip. En dan parkeren achter ons huis, op van die plekken die per twee omringd worden door boompjes. Draaide ik mijn hand niet voor om natuurlijk. Alleen kwamen de buren ’s middags wel altijd aan de deur. Of ik de auto even op één plek wilde parkeren, in plaats van twee.

Maar dat was toen. Toen is nu niet meer natuurlijk. Vandaag de dag doe ik het keurig. Volgens het boekje. Vooruit. Achteruit. Altijd netjes in een vak. Tussen de lijnen.

Toch is dat blijkbaar niet genoeg. Gisteren kwam er een collega binnen. “Leander, vanmiddag geef ik je eventjes een cursusje.” Toen ik hem vroeg waarvoor, meldde hij droog: “inparkeren”. Omdat mijn auto zogezegd scheef stond. Niet recht genoeg. Mijn auto stond inderdaad niet kaarsrecht nee. Who cares? Moet ik met een liniaal inparkeren ofzo? Het ‘hij staat toch tussen de lijntjes’ was niet goed genoeg. Dus Hubert en ik gaan van de week oefenen.

De ultieme inparkeerder zal ik nooit worden. Het interesseert me gewoon niet. Doe niet zo moeilijk. En die parkeeretiquette van kantoor? Achteruit met de snufferd naar voren. Het zal best. Een vak heeft vier lijnen. Dat is het kader. Daar prak ik hem tussen. Scheef of niet. Het boeit mij niets. Ik maak me wel druk over wereldproblematiek, overstromingen, kabinetten die knallen en kinderen die jarenlang worden vastgeketend in psychiatrische inrichtingen. Dan mogen anderen zich druk maken over het parkeerbeleid.

Eén reactie

  1. Pingback: Tweets that mention Parkeeretiquette | Mascini.net -- Topsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.