Pinautomaat

De keren dat ik het afgelopen jaar geld uit de muur heb gehaald, zijn op één hand te tellen. Door het contactloos betalen, heb ik bijna nooit meer contant geld nodig. Toch sta ik ietwat verbaasd voor de geldautomaat van ABN Amro in ons dorp.

Er hangt een briefje op de machine dat hij defect is. Dat niet alleen, er hangt ook een bordje op de gevel dat het pand is gesloten en niet meer open gaat. De bank vertrekt uit het centrum, voor zaken kun je een kilometer of 10 verderop terecht. Op zich geen probleem, er zijn in het dorp nog automaten van andere geldverstrekkers en zoals eerder vermeld: ik flappentap bijna niet. Toch vind ik het jammer dat de pinautomaat verdwijnt.

Bijna zeven jaar geleden moest ik nog even pinnen voordat wij de naastgelegen kroeg in gaan. Zittend op mijn fiets zag ik hoe een blondine voor ons geld afhaalde. Wij maakten contact en lachten. En even later in de kroeg spraken wij elkaar aan. Van het een, kwam het ander. Mijn voorganger bij het pinnen, is nu mijn vriendin.

Ik ga de automaat niet missen, maar het is wel raar dat onze ontmoetingsplek verdwijnt. En je moet natuurlijk maar afwachten wat er voor terugkomt. Voor hetzelfde geld moet ik straks aan mijn kinderen vertellen dat wij elkaar hebben leren kennen bij een ontharingssalon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.