PR en 20ste plek op Halve van Haarlemmermeer

De halve marathon op de Haarlemmermeerrun was bedoeld als soort van generale repetitie. Om te kijken waar ik mijzelf nog kan verbeteren om mijn doel van 1.45 uur op de Halve van Amsterdam te halen. Nu blijk ik ver voor te lopen op schema. Het ging namelijk geweldig.

Het was niet echt wat ik verwachtte. De afgelopen weken heb ik amper meer dan 10 kilometer gelopen. En ook de snelheid ging niet zo snel omhoog als ik wenste. Maar goed, een trainingsschema daar moet je je aan houden en dus hield ik vertrouwen. Terecht zo bleek na de 21 kilometer van vandaag. Want ik liep een dikke PR. En werd ook nog eens 20ste in het eindklassement.

De loop zelf ging dan ook hartstikke goed. De eerste 3 kilometer waren duwen en trekken. De 10 kilometer en de halve marathon startten tegelijk. Het fietspad was daar niet op berekend, waardoor het een soort trechter werd. Stapvoets moest iedereen verder, maar zodra de IJweg in zicht kwam, kwam er ook ruimte op het asfalt.

De kilometers daarna heb ik wat versneld. Ik wilde graag 5 minuten per kilometer lopen en wilde daarom die eerste kilometers compenseren. Bij het eerste waterpunt – na ongeveer 4 kilometer – moest ik even stoppen. De bekers met water waren op en ze moesten er nog een inschenken. Na rustig een paar slokken te hebben genomen (ik stond immers toch al stil) zocht ik mijn tempo weer op. En dat ging heel goed.

Pas bij kilometer 12 begon ik mijn benen een beetje te voelen. En: ik had geen goede hardloopsokken aangedaan, dus er begonnen ook wat blaren op te doemen. Maar: verstand op nul en gaan. En dat ging heel erg goed eigenlijk tot aan de finish. Al ging een oversteekje wat moeizaam omdat collega Wim met zijn fiets erdoor wilde en de klaar-over daar nogal gestrest van raakte.

Toen ik het honkbalstadion binnenkwam, kon ik nog wat versnellen. En dus kwam ik met een tijd van 1.42.02 over de finish. Na de streep ben ik nog wat sprintjes wezen trekken voor Strava. Want volgens mijn horloge was ik er nog niet, haha.

In het eindklassement eindigde ik op een twintigste plek. En daar ben ik meer dan tevreden mee. De vraag is nu alleen wat mijn doel voor de Halve van Amsterdam gaat worden. 1.41 uur dan maar?

Eén reactie

  1. Die verkeersregelaar zei eerst ‘Rij maar door’ en vervolgens ‘Nee, nee, nee!’ Hij was kennelijk het zicht ook even kwijt. Het liep gelukkig goed af, want een collega op recordjacht uit de wedstrijd rijden, dat zou niet best zijn. Overigens was de tien kilometer volgens mijn horloge ook een paar meter tekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.