Rafa Benitez is Abramovich’ laatste hoop

Nog altijd is hij de smet op Abramovich’ Chelsea: Fernando Torres. Ieder jaar komen er talloze spelers naar Londen, maar de grootste aankoop blijft die van de Spaanse spits. Maar: de transfer van Torres van Liverpool naar Chelsea is niet alleen de grootste, het is ook de meeste mislukte.

benitez

In Liverpool liet Torres zien bij de grootste spitsen ter aarde te horen. Hij had 97 wedstrijden nodig om 65 keer doel te treffen. Een geweldige prestatie. Liverpool behoorde namelijk nooit tot de beste ploegen in de Premier League. Het team werd eigenlijk gedragen door de doelpunten van de Spaanse sterspeler. Het was dan ook logisch dat Roman Abramovich geïnteresseerd was in de goaltjesdief. Want: wanneer Torres bij een subtopper al vaak scoort, hoe zal dat dan wel niet zijn wanneer hij met de beste spelers ter wereld zou spelen?

Het bleek een misvatting. Eenmaal in Londen gearriveerd, bleek Torres het scoren verleerd. Daarnaast speelde hij ook nog eens dramatisch. Hij bleef wachten op een doelkans en vergat mee te voetballen. Uiteindelijk koste hem dat zijn basisplaats. Zowel bij Chelsea als bij de Spaanse ploeg. Zijn ploegmakkers sleepten prijs na prijs binnen, maar Torres leek diep ongelukkig.

De geruchten over een transfer terug naar Madrid leken dan ook het begin van een nieuwe transfer. Bij Atletico in de Spaanse hoofdstad speelt Radamel Falcao, een Colombiaan die doelpunt na doelpunt maakt. Chelsea wil de goaltjesdief graag naar Londen halen, en gedacht werd als opvolger van Torres. Nu blijkt niets minder waar.

Roman Abramovich heeft deze week namelijk Rafael Benitez aangesteld als opvolger van de ontslagen Robert di Matteo. Een opmerkelijke keuze. Benitez claimde ooit ‘nooit naar een andere Engelse club te willen dan Liverpool’, daarnaast maakte hij in het verleden meer dan eens ruzie met de Chelsea-supporters. En misschien nog wel belangrijker: de laatste 5 jaar speelde Benitez slecht en verdedigend voetbal. Hij won geen prijs.

Het lijkt dan ook vooral een aanstelling te zijn om Ambramovich zijn miskoop weer aan het voetballen te krijgen. Het was Rafa Benitez die Fernando Torres liet scoren bij Liverpool. De Spanjaard wist wat zijn landgenoot nodig had en zorgde ervoor dat de spits dat vertrouwen terugbetaalde in doelpunten. Het is een laatste kans. Gaat Torres niet scoren, dan moet de Russische miljardair zijn verlies accepteren en de spits wegdoen. Dan blijkt zijn grootste aankoop ook zijn grootste miskoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.