Redden piemels de Haarlemmermeerse fietspaden?

Een penis op een weg in Engeland. Foto: newsmyviews.blogspot.com

Een penis op een weg in Engeland. Foto: newsmyviews.blogspot.com

Nee, ik roep jullie niet op tot vandalisme. Maar het is niet eens zo’n gek idee. Op veel plekken in Engeland werkt het namelijk als een trein: het tekenen van een piemel op een plek waar het asfalt slecht is. Want: levensgevaarlijke gaten vullen heeft geen prioriteit, maar het verwijderen van schunnigheden wel.

De actie is dus niet nieuw. Ene Wansky schildert al jaren penissen op het wegdek. In eerste instantie om gevaarlijke putdeksels uit te lichten. Op die manier zien fietsers namelijk dat er iets aan de hand is. Een lul op de weg, valt blijkbaar op.

Later bleek zijn actie een stok achter de deur om iets snel gedaan te krijgen. De ‘citycouncil’ ging namelijk snel aan de slag met slechte stukken wegdek zodra er een penis op stond. Niet omdat ze ineens het gevaar inzagen, maar omdat een megageslachtsdeel niet zo gezellig stond.

Introducing 'Wanksy', the graffiti artist who highlights dangerous potholes by drawing massive cocks around them.

Geplaatst door The LAD Bible op woensdag 27 januari 2016

Wansky wil dan wel anoniem blijven, zijn actie vindt al tijden navolging over de rest van de wereld. Wanneer je op zijn ‘nickname’ zoekt op Google, zie je penissen is alle vormen en maten. De overeenkomst: ze staan getekend op een slecht stuk asfalt, dat kort daarna werd aangepakt.

Wellicht een idee voor de plekken van het slechtefietspadenkaartje. Of zouden ze in Haarlemmermeer niet zo snel in de stress raken van een paar lullen?

Update: Via Marc kwam ik op deze Braziliaanse manier van gaten taggen. Met lichtgevende verf. Ook een goede optie. Net als deze van Han: het vullen van gaten met viooltjes. Slechte fietspaden als plantenbakken. Perfect!

Even een disclaimer, aangezien mensen nogal aanstoot nemen aan deze blog. Niet echt doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.