Regenboogfietspaden

Het fietspad langs Olmenhorst in Lisserbroek ligt er verlaten bij. Het is koud, en de afgevallen bladeren bedekken de gaten en kieren tussen de tegels. Een paar weken terug waren werklui bezig alles weer kaarsrecht te leggen. Nu zijn ze echter druk met een regenboogkleurvlak in het centrum van Hoofddorp.

Dat vlak ligt nu sinds een week op het drukste punt van Hoofddorp, vlak voor de Sting en de Primark. De gekleurde stenen moeten volgens de gemeente laten zien dat het seksuele diversiteit (LHBT: Lesbisch, Homo, Bi en Transgender) accepteert. Een initiatief waar niets mis mee is. Het is goed dat Haarlemmermeer een statement maakt.

Toch is het vlak ook een gemiste kans. De gemeente had haarzelf namelijk nog veel meer voor diversiteit kunnen uitspreken. Een vlak van pakweg vijf bij vijf is leuk, maar klein. Het gebied tussen de Ringvaart is namelijk 185,3 km² groot. Daar valt 25 m² bij in het niet.

Het was misschien wel beter geweest om alle slechte fietspaden te vervangen. En om dan in plaats van grijze of rode tegels, stenen in allerlei verschillende kleuren te gebruiken.

Een gemeente met regenboogfietspaden. Dat is pas een statement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.