Rennen over de busbaan en 11e op atletiekbaan

Dit weekend heb ik meegedaan aan liefst twee hardloopevenementen. De Busbaanloop in Santpoort-Noord en de Brijderloop in Alkmaar. Een verslag.

Deze vrijdag begin ik het weekend niet met een biertje op de bank, maar in korte broek op de atletiekbaan van AV Suomi. Samen met Marionne en collega’s Milo, Fokke en Wim doe ik mee met de Busbaanloop in IJmuiden. Een oude spoorlijn is omgetoverd in busbaan voor een supersnelle bus. Meer hierover op de blog van Wim. De baan wordt dit weekend in gebruik genomen, maar voordat het zover is mogen hardlopers de nieuwe route ‘dopen’.

(stuk gaat onder de video verder, Marionne, Fokke, Wim, Milo en ik zijn rond -12 sec te zien)

De hardloopronde van deze avond is 8 kilometer. Ongeveer de helft is over het nieuwe tracé daarnaast gaat een deel door Duin- en Kruidberg en andere stukken in Santpoort-Noord. Een leuke route. Met een fijn resultaat: ik loop de 8 kilometer in 35.44 minuten.

Zondag staat er weer een loop op het programma. Dan loop ik met Marionne in Alkmaar. De Brijderloop van 5 kilometer. Ik heb weinig vertrouwen. Mijn benen voelen nog zwaar van vrijdag en van drie tenniswedstrijden op zaterdag (waarover later meer). Wanneer het startschot klinkt, voelt alles stram. Even schrik ik, want we moeten na het eerste rondje op de baan, nog een keer. Ik ben bang dat deze run gewoon 10 rondjes atletiekbaan is. Dat lijkt mij ontzettend saai en dus zwaar.

Het blijkt mee te vallen: na ronde twee mogen we de wijk in en later de dijk op. Als ik eenmaal voorbij de anderhalve kilometer ben, gaat het best aardig. Mijn spieren warmen op. Ook heb ik een groep gevonden die mijn tempo loopt, en zo hobbel ik eigenlijk best makkelijk naar de finish. Met 21.20 minuten als eindtijd. Geen PR, maar wel een eindtijd die ik niet heb verwacht.

Ook leuk: ik eindig met deze tijd op een elfde prijs. Net geen top 10, maar wel in de lijst met snelsten. Eens kijken of ik als ik de volgende keer uitgeruster aan de start verschijn, er nog wat tientallen seconden af kan halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.