Mijn snelste Dam tot Damloop ooit

Het lijkt erop dat wanneer mijn voorbereiding slecht is, mijn loop juist uitstekend verloop. Zo ook op deze zondag. Ik had weinig hoop op een goede eindtijd, maar uiteindelijk bleek het mijn snelste Dam tot Damloop ooit.

We waren al vroeg op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Want Marionne liep mee met het bedrijventeam van haar werk. Daarom kwamen we al snel in de sfeer. En zagen we zowaar dat de toiletrollen in de Dixies ook gewoon vervangen worden zodra deze op zijn.

Hoe dan ook: de loop zelf begon erg rommelig. We moesten laat starten, waardoor het ontzettend druk was. Voor de IJtunnel was het zelfs een kilometer lang file lopen, waarbij er geen mogelijkheid was tot inhalen. Ook in de tunnel zelf was het passen en meten om er links langs te kunnen, maar daarna ging het eindelijk best goed. Er kwam steeds meer ruimte.

En dat was ook te merken aan mijn tempo. Want ik heb eigenlijk de hele Damloop rond de 4:40 per kilometer gelopen. Ik liep eigenlijk super constant.

Gedurende de loop kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik mijn beste Dam tot Damlooptijd – van 1.17 uur – wel eens zou kunnen overtreffen. Na 11 kilometer kreeg ik pas door hoe ver wij onderweg waren, dit was een teken dat ik goed in de wedstrijd zat. Ik begon meteen te rekenen. Wanneer ik net onder de 5 minuten per kilometer zou kunnen lopen, zou ik het klusje klaren.

Zo geschiedde. Ik wist mijn tempo vol te houden en kwam in 1.15.47 uur over de finish. Een nieuw PR!

Ook Marionne en haar collega’s wisten allemaal hun doel voor die dag te halen. En dus konden we met heel Chiever (en wat aanhang dus) op een teamfoto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.