Spoorfietsers gered door Franse kampioen?

Twitter ontploft. Parijs-Roubaix is al uren onderweg. Nog even en de finale begint. Tot er een trein komt aanrijden. Een TGV, zelfs. De slagbomen gaan naar beneden. De Nederlandse renners kennen de SIRE-spotjes en stoppen. De rest van het peloton niet. Doorrijden is tegen de regels, maar straffen komen er niet.

De UCI heeft namelijk laten weten dat ze niet kunnen zien wie er over het spoor reden. De renners lijken te veel op elkaar. Maar is dat wel zo? Op bovenstaande foto zijn namelijk toch wel wat coureurs te herkennen. Vooral de Franse kampioen. Op de televisiebeelden is te zien hoe hij lange tijd zelfs vast zit achter de slagboom. Met de nodige moeite komt hij uiteindelijk van het spoor af.

En misschien is dat wel dé redding voor de andere spoorfietsers. Arnaud Demare van FDJ is een held in Frankrijk. En laat Parijs-Roubaix nou net de belangrijkste eendagkoers van het wielergekke land zijn. Van talloze Tour-incidenten weten we dat renners uit het thuisland vaak een hand boven het hoofd wordt gehouden. Zo ook nu.

In 2006 reden er drie renners door toen de bomen naar beneden gingen. Leif Hoste, Vladimir Goesev en Peter Van Petegem werden uit de uitslag geschrapt.

Ditmaal zijn er dus geen straffen. Konden de daders echt niet achterhaald worden? Of heeft de Franse driekleur ze gered?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.