Sporten, gezond?

Toen ik begon met fietsen riep iedereen dat ik zo gezond en goed bezig was. Maar dat wil niet zeggen dat wielrennen zonder gevaren is. Daar kwam ik zaterdag wel achter, voor de tweede keer jammer genoeg.

au

Ik was een uur onderweg, van Hoofddorp naar Scheveningen, toen ik aanzette om twee stadsfietsers in te halen. Op de een of andere manier knapte mijn crank onder de druk en liet de trapper los. Ik trap dus in het luchtledige, verloor mijn evenwicht en schoof met een gangetje of 40 km per uur over het asfalt.

Mijn arm was veranderd in een mega stuk rosbief. Mijn linkerschouder was knalblauw, mijn heup werd opgesierd door een mega schaafwond en bloeduitstorting en mijn knie lag open. Mijn broek en shirt waren gescheurd en zaten onder het bloed. Maar: gelukkig niets gebroken. Althans, op mijn trapper na dus.

Met een schuursponsje heb ik de stukken grind uit mijn arm, heup en knie verwijderd. In het ziekenhuis hebben ze het ontsmet, deden ze er een prik in en bonden ze het af. De eerste scheut wondvocht moest namelijk opgevangen worden. Anders zou alles onder de prut zitten.

En nu is het wachten. Tot mijn fiets gemaakt is en de wonden geheeld zijn. Volgens de dokter staat er een maand of twee voor. Dat wordt de komende weken dus wakker worden met lakens die aan mijn lichaam geplakt zitten. Fijn. Sporten is dus echt niet gezond.

au2

au3

au4

Eén reactie

  1. Pingback: Valpartij: eerste week in beeld [foto-repo] | Mascini.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.