Star Wars-zwaard op Hoofddorpse rotonde

De grootse objecten schieten in Hoofddorp als paddenstoelen uit de grond. De afgelopen jaren werden de Calatravabruggen, het Cultuurgebouw, het nieuwe zwembad en een honkbalstadion uit de grond gestampt. Grootste gebouwen. Van een grote afstand te zien. Een nieuwe rotonde in Floriande wordt in dezelfde lijn gebouwd. Het ‘ding’ in het midden is groot en lijkt verdacht veel op een lichtzwaard uit Star Wars.

Het ‘kunstobject’ heet Windzwaard en is ontworpen door Buro Poppinga. Volgens dit bureau is het kunstwerk gebaseerd op de wind (want die waait altijd in de polder), een verticaal element (omdat de rest van de polder plat als een dubbeltje is) en een zwaard (omdat Spanjaarden en Hollanders vroeger op het Haarlemmermeer een slag hebben uitgevochten).

Het kunstwerk is 33 meter hoog. En zal dus zelfs in Nieuw-Vennep te zien zijn. Volgens de ontwerpers laat het kunstwerk daarnaast ook zien in welke richting en met welke kracht de wind waait. Over de prijs zijn nog geen mededelingen gedaan. Het enige wat Wethouder Renema kwijt wilde is dat er budget voor was. En dat de bewoners hebben mogen meepraten.

Wanneer het object er staat, is nog niet duidelijk. Er schijnen namelijk nogal wat funderingsproblemen te zijn.

Vergelijk hieronder de beelden van het kunstwerk alvast met een lichtzwaard uit Star Wars.

7 reacties

  1. Leander, is dat de rotonde bij de afslag naar Pioniers? Waar die paaseieren stonden afgelopen weken?
    Ach , we zijn wel wat gewend; schilderen van de Calatrava-brug bij Maria Tesselschadelaan, vergeten ze de onderkant….retour dus om het af te maken.Is nog niet gebeurd… Vraag me wel eens af wanneer er iets wordt gebouwd of aangekocht, waar ECHT de bewoners over zijn gehoord, en ook rekening werd gehouden met de wensen van de inwoners.Ik zou geen voorbeeld weten…. Nou een artikel over de idiote kruispunten,afslagen en wegversmallingen in Toolenburg??

  2. Dit vindt ik toch wel een heel gaaf kunstwerk, had ik liever gezien hier voor de deur dan die bruggen met die heerlijk flats ervoor 😉 die uiteindelijk toch weer groen worden, en inderdaad de onderkant van de brug is nu aan de beurt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.