#tourderaadsleden: Een tocht langs slechte fietspaden

Hij stond vandaag dan eindelijk op het programma: de #tourderaadsleden. In november heb ik ingesproken in de gemeenteraad over de slechtefietspadenkaart. Toen gaf ik aan dat wanneer er belangstellenden waren, ik best een rondje langs de slechte plekken wilde fietsen. Twaalf mensen gaven uiteindelijk aan graag mee te willen fietsen.

IMG_3846

We fietsten een tocht van bijna 30 kilometer. Rustig, zo’n 18 kilometer per uur. We zijn langs de slechte plekken gereden, maar hebben ook een paar goede paden gehad. Daarmee wilde ik laten zien dat het dus blijkbaar wél kan in Haarlemmermeer.

Lees in Haarlems Dagblad een uitgebreid verslag van de fietstocht.

De ronde had twee delen. Omdat de PvdA zo aardig was om soep te verzorgen. In Rijsenhout konden wij daarom opwarmen. Omdat het leek te gaan regenen, besloten wij echter na een korte stop weer door te fietsen.

Bij terugkomst bij het gemeentehuis gaven veel raadsleden aan dat er inderdaad veel slechte plekken zijn. Zij hebben beloofd om de wethouder dan ook aan zijn mouw te trekken om te zien of hij het onderhoudsplan gaat uitvoeren.

Soep! En een massage voor Paul Meijer van Forza.

Soep! En een massage voor Paul Meijer van Forza.

Om dan toch een minpuntje te noemen: de verantwoordelijk wethouder was niet aanwezig. Al was het onder de fietsers überhaupt niet helemaal duidelijk wie dat nou zou moeten zijn. Volgens hen doet Marjolein Steffens onderhoud, maar zij leidt mij naar Derek Reneman. Hoe dan ook: er was niemand.

Gelukkig was de ambtenaar die verantwoordelijk is voor het onderhoud en beheer van de fietspaden wel aanwezig. Hij gaf aan blij te zijn met de kaart en de input. Maar wat nog beter was: hij kon ook aangeven waarom sommige punten nog niet aangepakt zijn. In veel gevallen is asfalt bijvoorbeeld geen optie omdat er leidingen en stroomkabels onder de grond lopen. Gelukkig wordt er nu gekeken naar speciale betonplaten, die verwijderd kunnen worden als nutsbedrijven onder de grond moeten.

De ambtenaar maakt foto's van een gevaarlijk punt op de route. Zo kan hij er wat mee doen.

De ambtenaar maakt foto’s van een gevaarlijk punt op de route. Zo kan hij er wat mee doen.

Over een paar maanden stappen wij met zijn alle nog een keer op de fiets. Op die manier kunnen wij zien of er wat gedaan is met de punten die ik ooit heb ingediend bij de wethouder.

Daarnaast zijn er nog plannen om een tweede etappe aan de zuidkant van de gemeente te houden. Maar wellicht is dat een optie voor van het voorjaar.

De route is hier te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.