Tweede bij de mix op TS Overhout

De tennistoernooien deze zomer zijn wisselend van succes. Bij een paar kampioenschappen ben ik een paar rondes doorgekomen. Maar er zijn er ook een paar geweest waar ik de eerste wedstrijd al uit het toernooi geknikkerd wordt. Toch: het is een kwestie van niet opgeven. En dus heb ik afgelopen week meegedaan met de Open Dubbelkampioenschappen op TS Overhout.

Onze klasse – gemengd dubbel 8 – is een poule van vier teams. En dus sta ik samen met mijn schoonmoeder Odette drie keer op de baan. En dat ging eigenlijk hartstikke goed.

De eerste wedstrijd wisten wij namelijk vrij gemakkelijk te winnen. Met 6-2 en 6-0 als setscores konden we al snel een overwinningsdrankje halen. Dat was niet echt een verrassing. De heer aan de overkant van het net speelde zijn eerste wedstrijd en heeft maar twee services in geslagen. Zijn partner was goed, had een harde slag, maar kon dit niet compenseren.

De tweede wedstrijd ging moeizaam. Wij begonnen heel goed, maar toen de 3-0 op het scorebord stond, kwamen de tegenstanders ineens in hun spel. Diepe lange slagen maakten het ons lastig. Maar uiteindelijk wisten wij de eerste set in een tie-break naar ons toe te trekken. De tweede set ging ook niet heel soepel. We waren aan elkaar gewaagd. Maar ook deze wisten wij – met 7-5 – te winnen.

Aangezien onze laatste tegenstander ook zijn eerste twee wedstrijden wist te winnen, speelden wij zondag een heuse finale. Het duo dat zou winnen, werd eerste in de poule. Onze tegenstanders waren een herintreder met zijn moeder. En zoals verwacht: de heer was stukken beter en compenseerde het spel van de vrouw. In de eerste set hadden wij het hier ontzettend lastig mee. Deze verloren wij dan ook met 6-3.

Maar in de tweede set werd de tegenstander overmoedig, en gingen wij juist beter spelen. Door snel servicebeurten te breken kwamen wij op voorsprong en dat gaven wij niet meer weg: 6-2. Het werd een derde en beslissende set.

In deze set kwamen zij weer op stoom. Ze gingen lang en diep spelen. En eigenlijk ook steeds hoger. Wij stonden lang voor, maar uiteindelijk verloren wij de laatste set en de wedstrijd. Met 6-4.

Helaas. Goed gespeeld. Boven onszelf uitgestegen, maar het was niet genoeg. Toch is een tweede plek ook wel eens lekker (dat zeg ik nu na een week). De paar toernooien hiervoor ging ik er al vroeg uit, en dat gaat toch knagen.

Nu is het tijd voor de Najaarscompetitie. Twee dubbels per weekend. Hopelijk kan ik er nog wat overwinningen uitslepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.