Valpartij maakt Boonen wereldkampioen

Hij tikte met zijn wiel het wiel van zijn voorganger aan. Tom Boonen viel op het asfalt en wist: zijn voorjaar was over. De breuken zullen niet op tijd hersteld zijn. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal hij niet rijden. En dus wordt Boonen wereldkampioen.

Een siddering door de wielerwereld. Tom Boonen valt ongelukkig in Parijs-Nice. Hij rijdt achteraan het peloton, heeft net zijn jasje weggebracht. Er wordt geremd, Boonen heeft het te laat door en tikt een ploeggenoot aan. Een paar seconden later ligt hij op het asfalt. Onderzoek in het ziekenhuis wijst uit: een verrekte schouderband en een breuk in zijn elleboog. Einde voorjaarsklassiekers.

Jammer, want wanneer Boonen aan de start verschijnt van een klassieker met niet al te steile klimmen, dan is hij dé topfavoriet. Boonen is een veelvraat die goed om kan gaan met kasseien en korte puisten. Zijn eindsprint maakt hem ook in de finale tot een echte afmaker. Niet voor niets heeft de Belg een goed gevulde palmares met betrekking tot de voorjaarsklassiekers.

Boonen hoeft echter niet te treuren. Zijn afwezigheid in het voorjaar zorgt ervoor dat hij het WK gaat winnen. Ja, dat durf ik wel te stellen. Het parcours in Richmond wordt ook wel de ‘Amerikaanse Ronde van Vlaanderen’ genoemd. Het heeft kasseien en korte klimmen. En daar liggen dus kansen voor een tot op het bot getergde Boonen.

Zijn val in het voorjaar, gaat hem van het najaar de regenboogtrui opleveren. Nu maar hopen dat de vloek niet voor nog meer valpartijen gaat zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.