Variatie in mijn hardlooprondjes door CityStrides

Mijn hardlooproutes hou ik via mijn TomTom-sporthorloge bij. Snelheid, afstand, hartslag, ik hou van zulke cijfers. Via Strava probeer ik de snelste te zijn op segmenten in de buurt. Maar door de website CityStrides heb ik een doel voor op dagen dat ik het rustig aan wil doen met mijn hardlooprondjes.

Waar het bij Strava de bedoeling is om segmenten zo snel mogelijk af te leggen, is het bij CityStrides zo dat het afleggen zelf al genoeg is. Het programma werkt op de gegevens uit TomTom of Strava en laadt deze in op een landkaart. Elke straat die je ‘uitloopt’ wordt gemarkeerd. Hierdoor kun je dus bijhouden hoeveel straten je in een bepaalde stad of gemeente hebt gelopen. Zo is op bovenstaande foto te zien dat ik al aardig wat straten in Haarlemmermeer gehad heb.

Vooral in Hoofddorp en Nieuw-Vennep zijn de wegen al aardig ‘ingekleurd’. Jammer genoeg ziet het systeem heel Haarlemmermeer als één plaats. Dus heb ik pas 0 procent van de stad gehad. Maar er is al een voorbeeld van een hardloper die 75 procent van Luik en 25 procent van Deiva Marina heeft gecoverd.

Dit zou voor mij ook een leuke reden zijn om te gaan lopen. Want: zomaar een rondje rennen, daar ben ik niet echt van. Ik wil wel altijd een doel stellen en deze halen. Meestal kies ik dan ook een Stravasegment uit die ik wil aanvallen. Of ik probeer mijn PR op een bepaalde afstand aan te scherpen. Maar nu kan ik dus ook rustige hardlooprondjes lopen: zolang ik dat maar doe over wegen die ik nog nooit eerder aangedaan heb.

Ook leuk van CityStrides is een overzicht van alle plekken waar je ooit hebt gelopen. In mijn geval: wat uithoeken van Nederland en in Duitsland (zie rechtsonder op de foto hieronder). Ook daar lonkt een nieuwe uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.