Veranderingen

Mensen zijn gewoontedieren. Veranderingen? Liever niet. Als iets werkt, dan hoeft het toch niet anders? Zo verlangen veel Nederlanders, na 12 jaar met euro’s betaald te hebben, nog altijd naar de gulden. Handig hoor, één betaalmiddel. Maar waarom? Vroeger ging het ook goed? Daarom ging ik bewapend met een lijst met argumenten op de redactie veranderingen uitleggen.

Even ter info: deze krant krijgt volgende week een nieuwe website. Op deze zogeheten premiumsite, waarover later meer, staat niet alleen het laatste nieuws, maar zijn ook achtergronden en opiniestukken zoals deze 60 seconden te vinden. Om deze verhalen op de website te zetten, wordt er voortaan met een nieuw systeem gewerkt. En u raadt het vast al: dat is anders dan het huidige.

Toen ik de redactie op kwam lopen, was ik dan ook voorbereid op heftige discussies. Ik wist waarom het allemaal anders moest en waarom de nieuwe site niet via het oude systeem gevuld kon worden. Het bleek allemaal niet nodig. Met veel enthousiasme werd er begonnen en al vroeg in de middag had iedereen een artikel online gezet via het nieuwe systeem.

Mijn lastigste klus van die dag? Het laten maken van de foto rechtsbovenin. Het voelde een beetje of ik voor de schoolfotograaf stond. Want: hoe moet je kijken? En zal ik wel of niet lachen? Sommige dingen veranderen nooit…

Deze column was ook te lezen als ’60 seconden’ in het Leidsch Dagblad van 28 februari 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.