Verbeterplannen fietspaden: er gloort hoop aan de horizon

Tekens bij het net 'verbeterde' stukje fietspad bij Gravenbos

Er was vorige week nogal wat kritiek. Mijn stuk over het feit dat beloftes blijkbaar niets waard zijn, werd niet gewaardeerd. Want ik had ook kunnen afwachten. Maar goed. Zand erover (of is die te dubbelzinnig?). Want vandaag is er iets leuks te melden. Het lijkt er namelijk op dat de gemeente nu écht aan de slag gaat met de fietspaden in Haarlemmermeer.

De (nieuwe) belofte is dat de fietspaden na de vorstperiode écht zullen worden aangepakt. En daar zijn nu voortekenen van te zien. Op veel paden die bekend staan om hun slechte stukken, staan witte lijnen met mysterieuze cijfers. Dat zijn dus de plekken waar asfalt geschraapt gaat worden om er een nieuwe laag op te leggen.

Gelukkig is dat ook zo bij de beruchte stukken op Gravenbos en de Geniedijk. Deze zullen dus al snel weer een tweede verbeterbeurt krijgen.

Tekens bij het net 'verbeterde' stukje fietspad bij Gravenbos

Tekens bij het net ‘verbeterde’ stukje fietspad bij Gravenbos

Ook bij de Geniedijk staan witte lijnen en cijfers op het asfalt. Het net gestorte zand kan binnenkort dus al weer weg.

Ook bij de Geniedijk staan witte lijnen en cijfers op het asfalt. Het net gestorte zand kan binnenkort dus al weer weg.

De uitvoering
Wanneer de daadwerkelijke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden is voor mij ook nog een verrassing. Want ik krijg dan wel de kritiek dat ik niets communiceer met het raadhuis, zelf krijg ik ook weinig informatie. Het enige wat ik geïnteresseerden kan adviseren: check dit kaartje. Daar moet het opkomen.

Inspreken in de raad
Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar nu lijkt het er dan toch op dat dat praatje in de gemeenteraad zinnig was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.