Verkiezingsposters: van tietenknijpen tot blotebillenkoek

Vier jaar geleden was Rinus Beusenberg ineens landelijk nieuws. Niet om zijn verkiezingspunten, goede campagne of doordachte verbeterpunten voor Haarlemmermeer, maar om zijn verkiezingsposter. Hij greep namelijk in de borsten van een collega raadslid in spe. Op deze manier wilde Beusenberg, bekend van het megabordeel die hij in Haarlemmermeer wil bouwen, laten zien dat er fraude werd gepleegd door de gemeente. En hij zou dat wel even oplossen. Zie de poster hieronder.

tiet

Beusenberg kreeg zijn gewenste zetel, maar heeft de afgelopen vier jaar eigenlijk alleen actie gevoerd tegen de grondtransactie waarbij hij opgelicht zou zijn. Daarnaast was hij druk bezig met financiers zoeken voor zijn andere project.

Nu de verkiezingen weer voor de deur staan, komt het raadslid weer met een opvallende poster. Dit keer wordt er niet in een borst geknepen, maar krijgt iemand billenkoek. En ja, je ziet het goed: de pets wordt gegeven op een blote kont.

billen

Wat Beusenberg precies wil uitstralen met de foto weet ik niet. Want wat heeft een blote kont met fraude te maken? Misschien geeft hij mensen die op hem stemmen billenkoek? Of geldt dat juist voor de mensen die het vakje bij zijn naam níet inkleuren?

Daarnaast denk ik dat de posters niet echt kindvriendelijk zijn. Ik ben dan ook benieuwd waar Beusenberg ze heeft laten ophangen. Bij scholen? Op openbare plekken? Dan geef je mooi een verkeerd signaal. Helemaal met de blik in zijn ogen.

Maar goed: Beusenberg heeft de aandacht. Vorig jaar leverde hem dat genoeg op voor een plekje in de gemeenteraad. De komende vier jaar wil hij dat weer. En dus is alles geoorloofd voor de stemmen, zelfs billenkoek.

3 reacties

  1. Rinus is wel degene die overal lak aan heeft, is toch wel verfrissend, dat ie van plan is tegenstanders over de knie te leggen.Al die saaie posters zijn we al gewend, is verfrissend eens iets afwijkends te zien. En Nee, ik heb ze nog niet gezien.Verwijderd door de moraalridders??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.