VI.nl is gewoon veel te laat

Een nieuwsbrief van Voetbal International. ‘Praat je met ons mee?’ was de strekking. De boodschap: het is nu mogelijk om te reageren onder artikelen op de voetbalsite. Maar zijn ze daar niet veel te laat mee?

vi

Eigenlijk heeft de VI de boot gewoon gemist. Pakweg 10 jaar geleden was de website een baken voor voetballiefhebbers. Wilde je op de hoogte zijn van het laatste voetbalnieuws? Dan moest je naar de website van het tijdschrift. Sindsdien trekt de website elke maand honderdduizenden bezoekers. Met recht werd het dan ook meerdere malen uitgeroepen tot (sport)website van het jaar. Maar wellicht heeft dat laatste wel zand in de ogen gestrooid.

Steeds vaker hoor en zie ik mensen voor het laatste voetbalnieuws naar Voetbalzone gaan. Nou oke: niet alleen voor het nieuws, maar ook om de discussies onder het nieuws. De reacties zijn vaak tenenkrommend en niet onderbouwd, maar maken het er wel leuker op. Waarschijnlijk hebben de mannen van VI dat ook ingezien en hopen ze nu op hetzelfde.

De vraag is of dat gaat lukken. De reacties onder een artikel van het tijdschrift zullen waarschijnlijk een stuk inhoudelijker moeten zijn dan op andere websites. Daarnaast is het de vraag of je de boot nog kan inhalen, als je hem eerder gemist hebt. Voetbalzone heeft nu ongeveer 70  miljoen pageviews per maand, terwijl VI op 41 miljoen uitkomt.

Wellicht dat het blad niet moet sturen op lange discussies of zo veel mogelijk participatie. Het kan de reacties beter gaan gebruiken om het televisieprogramma te ondersteunen. Laat de leuke comments terugkomen op RTL7. Bij de rubriek ’t Wereldje liep het storm toen de VI liet weten de leukste inzendingen in het blad mee te nemen. De mensen op deze manier ‘belonen’ voor het meedoen, kan de boel wellicht wat dragelijker maken. Want VI is gewoon veel te laat geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.