Video: Inspreken in de gemeenteraad over #slechtefietspadenkaartje

De gemeenteraad had het deze donderdag over het onderhoudsbeleid van fietspaden in Haarlemmermeer. Voor mij een kans om mijn fietspadenkaartje te presenteren aan de raadsleden. Vandaar dat ik heb ingesproken.

praatinderaad

In mijn 5 minuten heb ik uitgelegd waarom ik het kaartje heb gemaakt en dat veel inwoners mij geholpen hebben bij het verzamelen van de meer van 70 slechte plekken. Het kaartje werd goed ontvangen. Veel partijen waren het eens dat er aan de slechte plekken wat gedaan moet worden. Waar het geld vandaan moet komen om dat te doen, was een groter probleem. Daar zou volgende week wellicht meer informatie over vrij kunnen komen. Ook over de mate van onderhoud was geen overeenstemming.

Aan het eind van mijn toespraak heb ik raadsleden uitgenodigd om met mij op de fiets te springen om de slechte plekken van dichtbij te bekijken. Hier werd gehoor aan gegeven. Veel raadsleden hebben toegezegd mee te fietsen. Of ze daar de volgende keer nog steeds zo over denken is natuurlijk de vraag, maar goed. Dat zien we dan wel.

Bekijk de video van mijn inspreken hieronder:

2 reacties

  1. Als fractie assistent van HAP voerde ik het woord en tijdens de sessie zegde ik toe mee te willen fietsen met Leander. Of het nu mooi weer of bagger weer is maakt mij niet uit. Organiseer die fietstocht en ik ga mee. Beide hebben wij een passie: fietsen. En hoewel ik met mijn iets hogere leeftijd van 65 natuurlijk geen partij ben voor Leander ben ik nog steeds in staat (gelukkig) om een aardig toertocht op de weg te leggen. Ben benieuwd. Ga dit echt organiseren Leander! Op mij kun je rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.