Vijf fietspaden aangepakt na #tourderaadsleden

Knipsel

Vijf fietspaden in Haarlemmermeer worden aangepast naar aanleiding van mijn fietstocht met de gemeenteraadsleden. Dat laat wethouder Marjolein Steffens-van de Water in een ingescande brief weten.

Meer geld voor fietspaden
In de brief meldt de wethouder het volgende: ‘Een vertegenwoordiger van de ambtelijke organisatie heeft ook mee gefietst en heeft in voorkomende gevallen een toelichting gegeven op het beleid dat de gemeente voert ten aanzien van het onderhoud aan de fietspaden. Zoals in het raadsvoorstel beheerplannen fysieke openbare ruimte is aangegeven wordt in 2016 en 2017 extra geïnvesteerd in het vervangen van verhardingen. ‘ Dat was al bekend, aangezien ik al eerder een lijst gekregen heb met fietspaden die aangepast gaan worden. Dit naar aanleiding van de slechtefietspadenkaart.

Punten fietstocht aangepast
De wethouder vervolgt: ‘Binnenkort ga ik met uw raad in gesprek (dit gesprek?) over de normstelling voor het onderhoud van verhardingen in relatie tot de bijbehorende budgetten. De onderhoudszaken die op de route van de fietstocht zijn geconstateerd waren veelal bekend. Door de meefietsende ambtenaar is een aantal zaken genoteerd die in de komende periode worden hersteld.’

Er zijn vijf plekken die in eerste instatie snel aangepakt gaan worden.  Hieronder de plekken en een gedeelte uit het rapport van de ‘meefietsende ambtenaar’. Omdat de brief is ingescand en gemaild, zijn de foto’s niet van opperbeste kwaliteit. Maar dit zijn wel de beschadigde plekken zoals de gemeente ze gezien heeft, vandaar geen eigen foto’s gebruikt.

Fietspad Geniedijk
Schades als gevolg van boomwortelopdruk. In februari worden de boomwortels weggezaagd en wordt de asfaltverharding tijdelijk dicht gestraat. Na de winterperiode worden deze plekken opnieuw geasfalteerd. Tevens zal naar waarschuwingsborden worden gekeken.

geniedijk

Fietspad Gravenbospad
In februari worden de schades als gevolg van boomwortelopdruk tijdelijk hersteld. Na de winter worden deze plekken opnieuw geasfalteerd.

gravenbospad

Fietspad Bennebroekerweg
Het herstel van slechte plekken in het straatwerk ter hoogte van huisnummer 901 was al voorzien. In februari/maart zal herstel plaatsvinden.

bennebroekerweg 1

Het gedeelte van de Bennebroekerweg tussen de A4 en het Aldert van der Zwaardhof in Rijsenhout zal gelijktijdig worden aangepakt met het herstel van de rijbaan (planning augustus-september 2016).

bennebroekerweg 2

Fietspad Aalsmeerderweg
Ter hoogte van de woning Aalsmeerderweg 617 zijn onder het fietspad in 2015 door diverse nutsbedrijven, kabels gelegd. In april-mei wordt dit gedeelte van het fietspad herstraat.

aalsmeerderweg

Fietspad Kruisweg, ter hoogte van de Rijkerstreek
Op het pad blijft water staan. De afwatering zal in april of mei 2016 worden hersteld.

(Foto zelf van maps gepakt)

kruisweg

Oh: En ik kreeg ook nog even een veer in mijn reet: ‘Ik wil graag met u delen dat ik het bovenstaande een uitstekend voorbeeld vind van hoe inwoners uw raad direct kan betrekken bij zaken die in de openbare ruimte spelen. ‘ Een opmerking die aangeeft wat werkt: gewoon actie ondernemen. Dus inwoners van Haarlemmermeer: pak vervelende zaken gewoon zélf op.

2 reacties

  1. Leander, is je volgende Tour de krankzinnig aangelegde kruisingen,zoals bij AlettaJacobsdreef en Winkelcentrum Toolenburg, en de bedroevende afwatering bij kruispunten, zoals kruising Nwe Bennebroekerweg/Hoofdweg Oostzijde, als je vanaf de Hoofdweg rechtsaf richting KWA gaat, die over hele breedte van de rechterbaan dan onder water staat? Sterkte!! Groeten, Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.