De vijf slechtste fietspaden één jaar na dato (1)

Het is deze week een jaar geleden dat ik met raadsleden in Haarlemmermeer een rondje in onze polder reed om te laten zien hoe het is gesteld met de fietspaden. Daarna is snel beterschap beloofd. Tijd voor een controle. Want hoe staan de vijf slechtste plekken er na één jaar voor? Vandaag het slechte stuk op de Geniedijk.

Het slechte stuk fietspad op de Geniedijk is misschien wel de grondlegger van de hele fietspadenkaart geweest. Na een klaagtweet over het bochtje – dat er schots en scheef bij lag – vult mijn tijdlijn zich met andere ‘slachtoffers’. Uiteindelijk reageert ook de wethouder. Ik moet maar laten zien waar de pijnpunten liggen. Nou, de rest is geschiedenis.

Er werden vijf fietspaden aangepakt na de Tour de Raadsleden. De Geniedijk is er daar één van. Al snel zijn de tegels verwijderd. In eerste instantie zijn de gaten gevuld met zand. Maar omdat dat niet écht veilig te noemen is, ligt er nu een keurige asfaltlaag. De bocht is nu vlak. Goed te doen dus. Hulde! Dit fietspad is inderdaad – na toch wel wat aandringen – eindelijk goed genoeg.

Bekijk hieronder de voor en na foto’s.

Voor:

Tussen ‘oplossing’:

Nu:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.